Nacht van de Nacht

30-10-2021 LEMMER – Dit jaar komen we ook weer digitaal naar je toe én kun je -zoals vanouds- weer op pad tijdens de Nacht van de Nacht. Trap jij dit jaar ook af met onze livestream om daarna de donkerte zelf te beleven? Op 30 oktober starten we de Nacht van de Nacht met een livestream vol met interessante lezingen en presentaties, inclusief kinderprogramma! De live stream is te volgen via onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Nachtvandenacht/ en Youtube kanaal: https://www.youtube.com/c/NachtvandeNacht1

De livestream wordt dit jaar uitgezonden vanuit twee locaties, het Friese Woudsend en Fort Vechten in Bunnik. In Woudsend doet men al jaren mee met de Nacht van de Nacht, daar wordt het bijna ieder jaar écht donker. Daarnaast zijn we live te zien in Fort Vechten, een prachtig donkert fort, onderdeel van de Nederlandse Waterlinie. In Fort Vechten gaat het grote licht uit en kan iedereen gratis van 19 tot 23 uur een led-kaarsjesroute lopen. Langs de route vertellen gidsen je alles over het fort en kun je bij helder weer door telescopen naar de sterren kijken.

Het digitale programma bestaat dit jaar uit drie sprekers:

  • Jeffrey Bout: sterrenkundige
  • Marjolijn van Heemstra: schrijver, theatermaker en nacht-wacht
  • Johan van der Wielen: nachtfotograaf

Je kunt je ook aanmelden voor een eenmalige reminder. Dan krijg je op 30 oktober een e-mail, zodat je de uitzending niet mist! Aanmelden is niet vereist, je kunt via Youtube en Facebook gemakkelijk aanschuiven.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Op zaterdag 30 oktober vindt de 17e editie van de Nacht van de Nacht plaats.De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Op zaterdag 30 oktober vindt de 17e editie van de Nacht van de Nacht plaats. Op honderden plekken doven gemeenten, bedrijven en huishoudens dan hun lichten en worden er honderden evenementen georganiseerd in het donker.

Het doel van de nacht van de Nacht campagne is om Nederland weer wat donkerder en duurzamer te krijgen. Beter voor mens en dier en beter voor de planeet. Ambassadeurs van de Nacht van de Nacht zijn onder andere Andre Kuipers, Govert Schilling, Vincent Bijlo, Anita Witzier, Maurits Groen, oud minister Cramer, Johan van der Wielen en Sacha de Boer. Steeds meer gemeenten en bedrijven zetten duurzame verlichting op de agenda. Verlichting gaat vaker uit waar dat kan of wordt vervangen door led en gedimd. Hieronder staan verschillende successen die mede dankzij de Nacht van de Nacht campagne tot stand zijn gekomen.