Noorderwind met maximaal 6 graden, daarna somber weer

05-03-2021 LEMMER – Vanochtend is het zonnig en koud. Om 8:00 uur ligt de temperatuur op veel plaatsen net onder het vriespunt. In Zeeland en vlak aan de kust is het 0 tot +2 graden. Er waait een zwakke tot matige noordenwind. In de loop van de ochtend trekken wat wolken vanuit het noorden over het land.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met in de noordelijke helft meer wolken dan in het zuiden. Het blijft wel overal droog. Het wordt circa 6 graden, maar door de matige noordenwind ligt de gevoelstemperatuur rond 2 graden.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag zijn er in de zuidelijke helft brede opklaringen. In het noorden komt meer bewolking voor en is zelfs kans op een zeer lokaal (winters) buitje. De minima variëren van 0 graden op de Wadden en vlak aan zee tot plaatselijk -5 graden in het zuiden en oosten van het land.

Ook morgenochtend is in het (uiterste) noorden nog kans op een licht buitje vanaf zee. Verder blijft het overal droog. Plaatselijk kan de dag met wat mist beginnen, maar gedurende de dag is er een mix van wolken en zon. Daarbij is het vaak zonniger in Zuid-Nederland dan in de noordelijke helft. Het wordt 5-7 graden met de hoogste maxima in Brabant en Limburg. De wind is zwak en waait uit noordelijke richtingen.

Zondagochtend vriest het licht en regionaal kan de dag met mist beginnen. Later op de dag is er een mix van wolken en zon. Vanuit het noorden krijgt de zon het waarschijnlijk steeds moeilijker, maar het blijft op de meeste plaatsen overdag droog. Mogelijk valt in de avond in het uiterste noorden een beetje regen. Het wordt 6-7 graden bij een aantrekkende (noord)westenwind.

Maandag is er veel bewolking. Op veel plaatsen is het een groot deel van de dag droog, maar in het noorden is wat regen of een lichte bui niet uitgesloten. Maandagavond stijgt overal de kans op een beetje regen, maar het kan ook droog blijven. Er waait een matige zuidwestenwind en het wordt 6 graden op de Wadden tot 8 graden in Zuid-Nederland.

De dagen daarna is het wisselvallig weer met regelmatig veel wind. Vooral volgende week woensdag en donderdag zouden wel eens kletsnatte en winderige dagen kunnen worden. De temperatuur gaat iets omhoog en komt uit rond 10 graden. In de nachten is geen sprake meer van vorst.