Overwegend bewolkt met lokaal motregen

21-11-2020 LEMMER – Het is bewolkt en soms kan wat lichte (mot)regen vallen. Het wordt 8 graden in het zuidoosten en 11-12 graden aan de kust en er staat een matige tot (vrij) krachtige wind. Vannacht gaat het vanuit het noorden wat harder regenen. Morgen trekt de regen naar het zuiden weg en schijnt af en toe de zon. Het wordt 10-12 graden. Na het weekend is het overwegend droog met af en toe zon. Het is dan 9-11 graden.

Het is vanochtend bewolkt en vooral in het westen en noorden kan af en toe wat lichte (mot)regen vallen. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee krachtig. In het noordwestelijke kustgebied is de zuidwester soms hard, windkracht 7.

Vanmiddag blijft het overwegend bewolkt, maar soms is ook even een glimp van de zon te zien. Veel plaatsen houden het droog, maar vooral landinwaarts is ook wat licht gespetter mogelijk. De zuidwestenwind neemt heel langzaam wat in kracht af. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 10-11 graden. In het zuidoosten blijft het kwik steken bij maximaal een graad of 8. In de westelijke kustprovincies kan het lokaal 12 graden worden.

Vanavond is het bewolkt met hier en daar wat licht gespetter. Komende nacht gaat het vanuit het noorden wat harder regenen. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee en bij de Wadden nu en dan krachtig. De temperatuur daalt naar 7 graden in het zuidoosten en naar 10 in de kustprovincies.

Morgenochtend is het bewolkt en vooral in het midden en zuiden valt wat lichte regen. De regen trekt langzaam zuidwaarts. In het noorden is het droog en schijnt af en toe de zon.

In de middag is vooral in het zuidoosten van het land nog kans op wat lichte regen. Elders is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. De westenwind is matig en in het Waddengebied af en toe vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden. In het zuiden van Limburg wordt het maximaal een graad of 10. Gebruikelijk is het eind november 7-8 graden.

Morgenavond en in de nacht naar maandag is er een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen. Veel plaatsen houden het droog, maar in het noorden en noordwesten is wat lichte regen of motregen niet uitgesloten. De temperatuur daalt flink naar waarden tussen 3 en 5 graden landinwaarts en naar 5-7 graden in de westelijke kustgebieden.

Maandag is een fraaie novemberdag. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en het blijft droog. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot hooguit matig. Later op de dag draait de wind naar het zuiden. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks 10 graden.

Dinsdag is het droog met naast vrij veel wolken ook af en toe zon. De wind waait uit het zuiden en is matig en aan zee soms vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden.

Woensdag is het meest bewolkt, maar het blijft wel droog. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en naar 11 in het zuiden.

Vanaf donderdag neemt de kans op buien toe. De wind waait veelal uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar waarden tussen 8 en 10 graden. In de nachten is het veelal 3 tot 6 graden, maar tijdens heldere nachten kan het kwik dalen tot dicht bij het vriespunt.