Overwegend bewolkt

01-09-2021 LEMMER – Het is bewolkt met mogelijk lokaal een spatje motregen. Op de meeste plaatsen blijft het droog en in de loop van de middag komt de zon geleidelijk tevoorschijn. Het wordt 18 tot 20 graden bij een zwakke tot matige noordenwind. Morgen en vrijdag schijnt op veel plaatsen de zon, maar in het noorden is bewolking hardnekkig. Het wordt 19 tot 23 graden. In het weekend schijnt de zon flink en 21 tot 25 graden is het aangenaam nazomerweer.

Het is vanochtend overwegend bewolkt en vooral in het westen kan het wat spetteren. Veruit de meeste plaatsen houden het droog en er staat weinig wind. Aanvankelijk is het 14 tot 16 graden, later vanochtend is het een graad of 17.

Vanmiddag blijft het eerst nog meest bewolkt, maar gaandeweg de middag komen er steeds meer gaten in het wolkendek en breekt af en toe de zon door. Er waait een zwakke, aan de westkust soms matige noordenwind en het wordt (ruim) 18 graden in het westen en 20 landinwaarts.

Vanavond is het in het noorden overwegend bewolkt. Elders komen opklaringen voor en in opklaringen is komende nacht kans op nevel en mist. Het koelt flink af met landinwaarts temperaturen rond 8 graden. In het noorden en westen wordt het niet kouder dan een graad of 12.

Morgenochtend schijnt in het zuiden de zon flink. Elders is het grijs en bewolkt en komt lokaal nevel en mist voor. De grijzigheid verdwijnt geleidelijk en er ontstaan stapelwolken. Het noorden houdt het langst de bewolking.

Morgenmiddag is er een mix van wolken en zonnige perioden. Vooral aan zee schijnt de zon flink en later op de middag breekt ook elders de zon steeds vaker door. In het noorden houdt bewolking de overhand. Er waait een zwakke noordenwind en het wordt 19 graden in het noorden en westen en 20 tot 22 graden elders. In het zuidoosten kan het 23 graden worden.

Morgenavond is het op veel plaatsen helder, maar in het noorden komen wolkenvelden voor. In de nacht naar vrijdag neemt de kans op nevel en mist weer toe. Er staat weinig wind en het koelt weer flink af naar waarden tussen 8 en 12 graden.

Vrijdag zijn er flinke perioden met zon, maar in het noorden van het land is bewolking mogelijk opnieuw hardnekkig. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en de temperatuur is prima voor begin september. In het (bewolkte) noorden wordt het maximaal 18 of 19 graden, maar in de gebieden met zonneschijn stijgt het kwik naar een aangename 21 tot 23 graden. In het zuidoosten kan het 24 graden worden. Temperaturen van 19 tot 21 graden zijn begin september gebruikelijk.

Zaterdag start de dag mogelijk grijs met nevel en mist, maar al vrij snel schijnt de zon. In het noorden heeft de zon nog altijd concurrentie van wolkenvelden. De wind waait wat meer uit het oosten en het wordt op veruit de meeste plaatsen 20 tot 22 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 23, lokaal weer 24 graden worden.

Zondag wordt een mooie na zomerdag met flinke zonnige perioden. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 22 graden in het noorden en westen en naar 23 tot 25 graden elders met de hoogste temperaturen in het zuidoosten.

Volgende week is de kans op aangenaam nazomerweer groot. De zon schijnt flink, maar in de loop van de week neemt wel geleidelijk de kans op een regen- of onweersbui toe. Het is warm met middagtemperaturen van 21 tot 25 graden. Maandag kan het in het zuidoosten lokaal 26 graden worden. Pas eind volgende week neemt de kans op minder warm weer toe.