Pas op voor gladde modderwegen

27-09-2021 LEMMER – De Friese boeren zijn nog niet klaar met het rooien van gewassen en het oogsten. Dat betekend dat er meer kans is op gladde wegen door de modder die de boeren bij het uitrijden van het land kunnen achterlaten. Vandaar dat vandaag de moddercampagne is begonnen. Deze is in het leven geroepen om weggebruikers in de hele provincie Fryslân te waarschuwen voor modder op de weg en de gevaren daarvan.

Ook heeft de campagne een doel voor de agrariërs. De campagne laat ook de agrariërs wat zij moeten doen als er modder op de weg terecht is gekomen. Vooral in combinatie met regen kunnen er gladde wegen en gevaarlijke situaties ontstaan. Het ROF (Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân) wijst de weggebruikers op het gevaar door spandoeken langs wegen te plaatsen. Maar ook advertenties en posters worden hiervoor ingezet.

Voor de agrariërs is er een folder beschikbaar met informatie wat ze moeten doen als er modder op de wegen achterblijft. De folder wordt verspreid landbouworganisaties en gemeenten.