Politie gaf onterechte melding van oplichter

14-07-2021 LEMMER – De politie moet haar woorden voor de waarschuwing ten aanzien van een KPN medewerker als oplichter inslikken. Het blijkt dat de man in uniform aan het werk is met het glasvezelnetwerk. Een inwoner vertrouwde de zaak echter niet en nam contact op met de politie. Deze plaatsten op hun beurt weer een waarschuwing op sociale media. Het signalement werd erbij vermeld inclusief de oproep om 112 te bellen als de man aan zou bellen.

Nu blijkt dat er niet goed navraag is gedaan bij de KPN. Inwoners hadden namelijk wel degelijk een brief gekregen met informatie. Het telecombedrijf is dan ook niet geamuseerd door de actie van de politie. Ook zijn ze niet te spreken over dat in het eerste bericht ook de huidkleur van de medewerker werd vermeld. De medewerker ondervond zelf hinder van de kwestie. Het gaat nu echter weer goed met hem en is ook inmiddels weer aan het werk.

De Politie heeft aangegeven dat het anders had gemoeten en ze eerst contact hadden moeten zoeken met de KPN. Ook had de bewoner volgens de politie eerst KPN moeten bellen in plaats van de politie. Het is niet bekend of er officiële excuses zijn aangeboden aan de KPN of de medewerker.