PosNL wil staking voorkomen en stapt naar rechter

21-11-2022 LEMMER – Om een staking te voorkomen is PostNL vandaag naar de rechtergestart. De landelijke staking staat namelijk gepland voor aankomende vrijdag welke ook wel bekend staat als ‘Black Friday’. Morgen staat er een regionale staking gepland. De regionale staking morgen is gpland in het zuiden van het land. Reden is dat de FNV en PostNL niet over een nieuwe CAO eens kunnen worden. Er zijn al langer klachten over de lange uren en werkdruk binnen PostNL.

Het bedrijf is nu met name bang dat spoedeisende post zoals rouwkaarten en medische brieven niet op tijd aan zullen komen. Om it te voorkomen is PostNL nu nar de rechter gestapt. De FNV eeft laten weten dat de medewerkers alles in het werk zullen stellen om dergelijke post wel en op tijd te bezorgen. Daarnaast heeft de bond aangegeven alle recht te hebben op de geplande staking(en).

Volgens PostNL kunnen de stakingen ovenredig veel schade en risico’s met zich mee brengen. Door nu een staking te plannen zijn Sinterklaas pakketjes mogelijk niet op tijd bezorgd. De staking vrijdag zou om 04.00 uur starten en tot 16.00 uur duren. Ook is er op zaterdag een manifestatie in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Vakbonden CNV en BVPP doen niet mee aan de staking en overleggen deze week met PostNL over de cao.