Programmamedewerker Mienskip

16-04-2021 LEMMER - De Bibliotheek is de huiskamer van de lokale Mienskip. We worden steeds meer het kloppende hart voor informatie, persoonlijke ontwikkeling en ontmoeting. Als programmamedewerker Mienskip ben jij de ultieme verbinder. Je initieert en faciliteert samenwerking, stimuleert ontmoeting en bent aanspreekpunt voor diverse activiteiten. Bovenal ben je niet bang om te experimenteren! Klinkt goed toch?

Je bedenkt natuurlijk niet alles zelf, maar je werkt op basis van de door jou opgebouwde kennis van de lokale gemeenschap en stakeholders. Hierbij sluit je aan op behoeften, trends en ontwikkelingen die passen binnen de maatschappelijke kaders van de Bibliotheek. Zo faciliteer en ontwikkel je een passende programmering van digitale en fysieke activiteiten, waarbij participatie vanuit de gemeenschap en stakeholders centraal staat. Binnen je werk heb je veel vrijheid om nieuwe dingen te laten ontstaan en als gezicht van de prachtige nieuwe Bibliotheek in cultuur-historisch centrum De Tiid in Bolsward naar buiten te treden.

Wat doe je nog meer?
Je bent voor een klein deel van je dienstverband actief als frontoffice medewerker en voert uitleenwerkzaamheden uit. De klant kan bij jou terecht voor vragen en opmerkingen over onze service en diensten. Ook in de frontoffice houd je altijd je rol als verbinder voor ogen. Je signaleert ontwikkelingen in een vroeg stadium en herkent kansen wanneer die zich voordoen.
 
Wie ben jij? 
Het is van groot belang dat je een gastvrije, uitnodigende sfeer creëert en bezoekers, collega's en stakeholders makkelijk verbindt. Je leert snel en bent proactief. Je hebt een relevant CV en ervaring met en ideeën over het creëren van een community Laat ons vooral weten wat jouw visie is op deze vacature! Omdat het een nieuwe functie betreft, ben je ook een echte bouwer die al snel de waarde van de pro- grammamedewerker Mienskip aan weet te tonen, Ondernemend samenwerken is je tweede natuur en maatschappelijke ontwikkelingen hebben jouw grote interesse. Je betrekt collega's op tijd bij je initiatieven en weet anderen te inspireren. 

What's in it for me? 
Je wordt ingeschaald in schaal 7 van de cao Openbare Bibliotheken (minimaal € 2.385,- en maximaal 3.162,- bruto per maand bij een 36-urige werk- week) Ook krijg je een eindejaarsuitkering en kun je gebruikmaken van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. En natuurlijk een graas basisabonnement! Je gaat de opleiding tot Community Librarian volgen, om een stevige basis te leggen voor deze nieuwe functie.

We willen zo snel mogelijk van start. We beginnen met een jaarcontract, maar we hopen vanzelfsprekend op een lange samenwerking Je werkrooster stellen we in overleg vast, het kan voorkomen dat je 's avonds werkt.

Meer weten ? 
Neem voor informatie contact op met Hillie Haarsma, manager Bibliotheken, op 06— 57 31 09 96.
 
Weet je genoeg? 
Solliciteren kan via www.werkeninfriesland.nl vdér 26 april 2021. Vragen over de sollicitatieprocedure mag je stellen aan Greetje Schlimbach, personeelsadviseur. Zij is bereikbaar op - 34 22 08 00 (di/do). De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 4 mei 2021. Wie weet tot snel!