Regelhulp Balk, Joure en Lemmer verhuist naar de bieb!

27-08-2021 LEMMER – Het zat er al een tijdje aan te komen, maar per september is het dan zover. Regelhulp van Sociaal Werk De Kear verhuist per 1 september naar de Bibliotheken van Balk, Joure en Lemmer.

Wekelijks zijn de vrijwillige medewerkers van Regelhulp aanwezig in de Bibliotheken van Balk, Joure en Lemmer. Zij bieden ondersteuning bij o.a. het begrijpen van brieven en informatie en het invullen van formulieren. Ook denken zij mee over bestaande regelingen waar mogelijk gebruik van kan worden gemaakt.

Deze mooie samenwerking tussen Sociaal Werk De Kear en de Bibliotheek is mede tot stand gekomen doordat de Bibliotheek een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is geworden. IDO is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij de digitale dienstverlening van de overheid. Denk hierbij aan hulp bij Digi-D, het aanvragen van zorgtoeslag, het zoeken van werk of een afspraak maken bij de gemeente. De medewerkers zijn getraind om inwoners te begeleiden bij het zoeken naar informatie op overheidswebsites. Hulpvragen die verdieping vragen of persoonlijke (hulp)vragen worden doorverwezen naar Regelhulp. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek met de vrijwillige medewerker van Regelhulp. Regelhulp blijft alleen op afspraak werken. 

De openingstijden van Regelhulp verschillen per locatie:

  • Balk Iedere donderdagmiddag tussen 13:00 en 16:30 uur
  • Joure Iedere dinsdagochtend tussen 10:30 en 12:30 uur en iedere donderdagochtend tussen 10:30 en 13:30 uur
  • Lemmer Iedere dinsdagochtend tussen 9.00 en 10.30 uur en iedere donderdagochtend tussen 10.30 uur en 12.30 uur

Het IDO is geopend tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. U kunt hier zonder afspraak terecht, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. De hulp en ondersteuning die geboden wordt door zowel de medewerkers van de Bibliotheek, als de vrijwillige medewerkers van Regelhulp is gratis.

In de Bibliotheek kunt u naast ondersteuning van het IDO en Regelhulp ook kennismaken met andere activiteiten zoals het Digi-Taalhuis; waar inwoners de Nederlandse taal (beter) kunnen leren, zelf gebruik (leren) maken van computers om informatie te vinden, een kopie te maken of om een krant of tijdschrift te lezen.

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie?  Neem dan contact op met de Bibliotheek bij u in de buurt of met Regelhulp via regelhulp@sociaalwerkdekear.nl