Regelhulp gevraagd voor locatie Lemmer

08-12-2022 LEMMER – Regelhulp ondersteunt inwoners van De Fryske Marren bij het begrijpen en/of invullen van formulieren en bij financiële en/of sociaal juridische hulpvragen. Vrijwillige medewerkers van Regelhulp kijken samen met de inwoner(s) naar deze vraagstukken en op welke wijze er hulp kan worden geboden. Indien nodig zal de inwoner(s) worden doorverwezen naar bijvoorbeeld Versus, Humanitas of het Sociaal Wijkteam. Regelhulp is opgezet met als doel om de zelfredzaamheid van de inwoners van De Fryske Marren te bevorderen.

Wat vragen wij van een vrijwilliger?

  • De vrijwilliger heeft een luisterende houding
  • De vrijwilliger handelt van mens tot mens en stelt zich niet op als hulpverlener
  • De vrijwilliger houdt rekening met de normen, waarden en levensovertuiging van de inwoner waaraan de vrijwilliger ondersteuning biedt
  • De vrijwilliger waarborgt de privacy van de inwoner
  • De vrijwilliger heeft enige kennis van sociale voorzieningen
  • De vrijwilliger houdt zich aan de grenzen van het vrijwilligerswerk/de Regelhulp activiteit
  • De vrijwilliger komt zijn/haar afspraken na

Wat biedt deze functie?
Vrijwillige medewerker zijn bij Regelhulp is uitdagend en dankbaar werk waar veel voldoening uit kan worden gehaald. Daarnaast bieden wij een prettige werksfeer, leuke collega’s, werkervaring, reiskostenvergoeding, trainingen en mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Kortom: een uitdagende vrijwilligersfunctie bij een leuke organisatie!

Overige informatie
Om in aanmerking te komen voor deze functie zal er een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) worden aangevraagd. De kosten hiervan zijn voor onze organisatie. 

Lijkt het je leuk om als vrijwillige medewerker aan de slag te gaan bij Regelhulp? Meld je dan aan als vrijwilliger via de groene knop “Bemiddel mij met de aanbieder!” of neem contact op met de medewerkers van VIP!.