Regen, later ook harde wind

31-10-2021 LEMMER – Vanochtend is het droog met veel sluierwolken waar de zon vaak nog doorheen schijnt. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind en de temperatuur ligt halverwege de ochtend rond 9 graden.

Vanmiddag wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker en in de loop van middag gaat het in de westelijke helft van het land regenen. Voor de regen uit wordt het 14-16 graden en in het oosten en zuidoosten kan het regionaal zelfs 17 graden worden. Hiermee is het zacht. Maxima van 12-13 graden zijn gebruikelijk eind oktober. De zuid(oost)enwind is matig en vrij vlagerig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig (5-6 Bft). 

Vanaf het einde van de middag en vanavond trekt van west naar oost een aantal felle buien over het land met kans op onweer en veel neerslag in korte tijd. Hierachter wordt het droog en klaart het deels op. Tijdens de passage van de buien draait de wind van zuid naar (zuid)west en kan even flink uithalen met windstoten tot 75 km/uur.

In de nacht is het wisselend bewolkt en droog. Later in de nacht is langs de westkust kans op enkele buien. De temperatuur daalt naar circa 8 graden.

Morgen is er ruimte voor de zon, maar trekken ook enkele buien over het land. Waarschijnlijk zijn er in de kustprovincies wat meer buien dan in het zuiden en oosten. Het wordt 12-14 graden met de hoogste maxima in Limburg. De zuidwestenwind is landinwaarts matig tot aan zee krachtig, mogelijk soms hard (7 Bft).

Dinsdag is er veel bewolking en valt er regelmatig wat regen. Met 10 tot hooguit 12 graden is de temperatuur normaal voor begin november.

Ook de dagen daarna ligt de middagtemperatuur met circa 11 graden op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. In de nachten koelt het af tot een graad of 5. Woensdag lijkt nog een dag te worden om de paraplu bij de hand te houden. De dagen daarna neemt de kans op regen wat af en komt de zon waarschijnlijk weer wat vaker tevoorschijn.