Sport Fryslân organiseert in september ‘De Wike fan Werom Komme en Mei Dwaan’

10-08-2021 LEMMER – Door Corona zagen veel sportverenigingen een daling in het aantal leden en ook zijn we met zijn allen minder gaan sporten. Daarom organiseert Sport Fryslân van 17 t/m 26 september 2021 ‘De Wike fan Werom Komme en Mei Dwaan’. Een week waarin het bruist van de sport- en beweegactiviteiten in Fryslân!

Sport Fryslân vraagt alle sportverenigingen in Fryslân om in deze week hun deuren te openen en roept inwoners op om deel te nemen aan het sport- en beweegaanbod. ‘De Wike fan Werom Komme en Mei Dwaan’ is een eenmalig initiatief en wordt gefinancierd vanuit het provinciale corona noodfonds ‘No en Moarn’. De campagne is erop gericht om de Friese inwoners (weer meer) in beweging te brengen. Het unieke Friese verenigingsleven speelt hierin een centrale rol.

Campagne
Sport Fryslân voert vanaf augustus campagne waarin inwoners, verenigingen en partners worden geënthousiasmeerd om deel te nemen aan ‘De Wike’. Een provinciaal online platform vormt de basis: verenigingen kunnen hierop hun aanbod zichtbaar maken en inwoners kunnen sport- en beweegactiviteiten vinden die passen bij hun interesses. Het platform wordt half augustus gelanceerd. Sportverenigingen kunnen vanaf dan hun aanbod kenbaar maken.