Subsidie voor herinrichting museum Sloten

01-03-2021 SLOTEN – Het college heeft een subsidie van € 60.000 toegekend aan de herinrichting van museum Sloten. Dankzij een herinrichting van de collectie kan het museum de komende jaren opnieuw een visitekaartje zijn van de gemeente en bijdragen aan het behoud van het culturele erfgoed. Hiermee onderstreept het college het belang dat zij hecht aan aantrekkelijke culturele en toeristische voorzieningen.

Museum Sloten zet zich in om het verhaal van Sloten te vertellen. Na de herinrichting zal het museum op de actualiteit gerichte tentoonstellingen kunnen bieden. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden op het gebied van cultuurbeleving, educatie en het bewaren van de geschiedenis van onze gemeente. Het museum verwacht door de herinrichting ook meer toerisme richting Sloten te trekken

Gemeenschapsfunctie
Het museum heeft een belangrijke functie voor de plaatselijke inwoners. Zij doen veelal vrijwilligerswerk bij het museum, waardoor er veel betrokkenheid is in en bij de stad. “De vrijwilligers zijn heel enthousiast om van het oude stadhuis weer een prachtig nieuw museum te maken.. De gemeente waardeert de inzet van alle vrijwilligers dan ook enorm. De herinrichting biedt niet alleen een  positieve culturele en toeristische impuls aan de stad, maar draagt ook bij aan de sociale verbondenheid en leefbaarheid in Sloten.