Toenemende bewolking

24-07-2021 LEMMER – De zon schijnt in het noorden nog geregeld, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe. De temperatuur ligt rond 25 graden. Vanmiddag stijgt in het oosten en zuidoosten de kans op enkele (onweers)buien. Vanavond zijn vooral in het oosten en noordoosten onweersbuien mogelijk. Morgen schijnt eerst de zon, later neemt de kans op onweersbuien weer toe. Met 23 tot 26 graden blijft het warm. Na het weekend is het (licht) wisselvallig met dagelijks buien. Met 21 tot 24 graden is het iets minder warm.

Vanmiddag stijgt het kwik naar waarden omstreeks 25 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig warm en klam aan. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig. In het zuidoosten is kans op enkele regen- en onweersbuien en ook in het zuidwesten is een enkele (onweers)bui mogelijk. Aan het eind van de middag komen in het oosten van het land stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Daarbij is kans op hagel en lokaal veel regenwater in korte tijd.

Vanavond trekken deze regen- en onweersbuien over de noordoostelijke helft van het land naar het noordwesten. Ook in het zuiden van Limburg en in Zeeland is kans op een regen- of onweersbui. Waaien doet het niet of nauwelijks en het koelt langzaam af. Om 21:00 uur is het nog 19 tot 21 graden.

Komende nacht komen vooral in het noorden en noordwesten enkele regen- en onweersbuien voor. Elders is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Lokaal is kans op nevel en mist en het koelt af naar 15 tot 17 graden.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en vooral in het noordwesten is nog kans op een enkele regen- of onweersbui. Elders is het droog. Het warmt weer snel op en rond het middaguur is het 20 tot 23 graden.

Morgenmiddag komen verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Dit kunnen stevige buien zijn met kans op hagel en lokaal veel regenwater in korte tijd. De buien zullen niet eerlijk over het land worden verdeeld, want op sommige plaatsen zijn meerdere buien mogelijk, maar het zijn ook plaatsen waar het heel de dag droog blijft. De zuidenwind is zwak tot matig en het wordt 23 graden in het westen en 26 in het oosten.

Morgenavond trekken nog enkele regen- en onweersbuien over het land, maar geleidelijk doven de buien boven land uit en beperken zich tot de kustgebieden. Ook in de nacht naar maandag is de buienkans in de westelijke kustgebieden vrij groot. Elders is het droog en landinwaarts komen opklaringen voor. Lokaal ontstaat nevel en mist en het wordt niet kouder dan 17 graden.

Maandag schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook weer buien over het land. Bij buien is kans op onweer en lokaal kan ook weer veel regenwater vallen in korte tijd. De zuidwestenwind is meest matig. In het noordwestelijk kustgebied en op de westelijke Wadden is de wind soms (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 22 tot 24 graden en daarmee is de temperatuur heel gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Dinsdag start de dag met geregeld zonneschijn. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en in de middag komen weer een aantal buien opdraven. Bij buien is kans op onweer. De zuidwestenwind is matig, aan zee soms vrij krachtig. De temperatuur stijgt wederom naar 22 tot 24 graden.

De rest van de week blijft het (licht) wisselvallig zomerweer met geregeld zon, maar dagelijks ook een grote kans op buien. De temperatuur stijgt naar 21 tot 23 graden en daarmee is de temperatuur iets onder de norm voor eind juli.