Vanochtend kou, vanmiddag zon en lenteachtig zacht

26-02-2022 JOURE – Vanochtend is het droog en koud. De zon schijnt op de meeste plaatsen flink en de eerste uren vriest het licht. Mogelijk komt in het zuiden tot halverwege de ochtend nog nevel en mist voor. In de loop van de ochtend komt het kwik boven nul en aan het eind van de ochtend is het 4-5 graden. Sta je langs het sportveld, dan is een dikke jas aan te bevelen.

Vanmiddag zijn er perioden met zon, Het is overal droog en er waait niet meer dan een zwakke zuiden- tot zuidoostenwind. De temperatuur loopt op naar maximaal 8 of 9 graden. Doordat er nagenoeg geen wind staat zal het lenteachtig aanvoelen.

Vanavond en in de nacht naar morgen is het opnieuw helder en koud. De temperatuur daalt naar -1 of -2 graden. Opnieuw blijft het kwik in het westen iets boven nul.

Morgen wordt een zonovergoten dag en een heerlijke dag voor een wandeling of fietstocht. Er waait een matige, in het Waddengebied en rondom het IJsselmeer zo nu en dan vrij krachtige zuidoostenwind (3 tot 5 Bft) en het wordt 9 of 10 graden.

Na wederom een nacht met temperaturen rond het vriespunt, schijnt maandag op veel plaatsen de zon. Vanuit het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en in de avond volgt in het westen wat lichte regen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en het wordt 9 graden in het noorden en 10-11 graden elders. In het zuiden kan het lokaal 12 graden worden.

De regen trekt in de nacht naar dinsdag over het land en ook dinsdag overdag valt af en toe regen. Later op de dag breekt waarschijnlijk de zon weer door. De wind krijgt een voorkeur voor een noordoostelijke richting en het wordt 8 tot 10 graden.

De rest van de week is het rustig weer met een mix van zon en wolkenvelden. Soms valt ook wat regen of een bui, maar over het algemeen is het droog. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 8 en 10 graden en dat zijn hele gebruikelijke temperaturen voor begin maart. In de nachten daalt het kwik vooral landinwaarts naar waarden rond het vriespunt.