Vanuit het zuidwesten af en toe regen

02-11-2021 LEMMER – De bewolking neemt toe en vanuit het zuidwesten volgt wat lichte regen. Het wordt maximaal 9 tot 11 graden en er staat weinig wind. De komende dagen is het licht wisselvallig met over het algemeen veel bewolking en een grote kans op nevel en mist. Vooral in de kustgebieden komen buien voor. Met temperaturen van 8 tot 11 graden is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

Vanochtend komen langs de westkust en vooral in het noordwesten buien voor. In het oosten en noordoosten schijnt eerst nog de zon, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking geleidelijk toe en volgt wat lichte regen.

Vanmiddag breidt het gebied met lichte regen zich naar het noordoosten uit. In het noordoosten schijnt de eerste uren nog even de zon, maar uiteindelijk raakt het ook daar bewolkt en valt later op de middag wat regen. In het zuidwesten is het dan weer droog en breekt de zon nog af en toe door. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig en het wordt maximaal 9 graden in de bewolkte en regenachtige gebieden en 11 daar waar de zon doorbreekt.

Vanavond is het in de noordelijke helft bewolkt met nog wat lichte regen. Aan de noordwestkust komen enkele buien voor. Vanuit het zuiden klaart het geleidelijk op steeds meer plaatsen op. Vannacht breiden opklaringen zich meer uit over het land. In het noordwesten blijven buien mogelijk, soms met onweer. Bij weinig wind komt in opklaringsgebieden op uitgebreide schaal nevel en (dichte) mist voor. Het koelt in het zuiden en midden regionaal flink af met minima van 1 tot 4 graden met vorst aan de grond. In het noorden is het 4 tot 7 graden.

Morgenochtend start landinwaarts op veel plaatsen grijs met nevel en mist. De grijzigheid is hardnekkig en het kan regionaal lang duren voordat de mist verdwijnt. Aan het eind van de ochtend is de meeste grijzigheid wel verdwenen. In de kustgebieden breekt de zon af en toe door, afgewisseld door wolken en enkele buien.

Morgenmiddag is de mist verdwenen, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking weer toe. In het zuidoosten volgt in de loop van de middag regen. In het westen en noorden is er een mix van zon, wolken en een enkele bui. Er staat nagenoeg geen wind en het wordt op veel plaatsen niet warmer dan 9 graden. Langs de westkust kan het een graadje warmer worden, maar in hardnekkige mistgebieden is het met 7 of 8 graden wel bekeken.

Morgenavond is het bewolkt en wordt het op veel plaatsen weer nevelig en mistig. In het zuidoosten en oosten valt wat regen en langs de westkust komen buien voor. Ook in de nacht naar donderdag is het op veel plaatsen mistig. In het zuidwesten komen buien voor en ook in het noorden is een bui niet uitgesloten. De temperatuur daalt op veel plaatsen naar 2 tot 4 graden, langs de kust is het 5 of 6 graden.

Donderdag is het op veel plaatsen weer grijs met nevel en mist. De mist lost langzaam op en regionaal kan het de hele dag grijs blijven. In met name de kustgebieden komen buien voor, elders is het overwegend droog en met wat geluk kan lokaal ook de zon even doorbreken. Er staat opnieuw weinig wind en het wordt maximaal 8 tot 10 graden. In hardnekkige mistgebieden is het opnieuw enkele graden kouder.

Vrijdag trekken enkele buien over het land, maar tussendoor breekt ook de zon af en toe door. De westen- tot noordwestenwind neemt toe naar zwak tot matig boven land en naar vrij krachtig aan zee. De temperatuur loopt op naar 10 of 11 graden, maar doordat er meer wind staat zal het wat kouder aanvoelen.

Zaterdag overheerst de bewolking, maar het blijft wel op veruit de meeste plaatsen droog. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind en daarmee wordt wat zachtere lucht aangevoerd. Het wordt op veel plaatsen 11 of 12 graden. Zondag is het opnieuw bewolkt en valt soms wat regen. De wind waait uit het westen tot noordwesten en het wordt ongeveer 12 graden.

Volgende week ziet het weerbeeld er rustig uit. De temperatuur stijgt dagelijks naar 10 tot 12 graden en dat zijn gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.