Veel wolken en enkele buitjes

12-09-2021 LEMMER – Vanochtend is er veel bewolking. Een lokale lichte bui is mogelijk, maar op veel plaatsen blijft het droog. De temperatuur ligt rond 17 graden. De wind is matig en draait van zuidwest naar noordwest. 

Vanmiddag is vooral in het oosten nog kans op een plaatselijke bui. Op veruit de meeste plekken verloopt de middag droog en is er een afwisseling van wolken en zon. Met voldoende zon wordt het 20-22 graden in grote delen van het land. Door een matige noordwestenwind is in de kustgebieden met 18-19 graden wat koeler. 

Vanavond is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Mogelijk komt langs de noordkust in de nacht naar maandag een lokaal buitje voor. De nacht verloopt koeler dan de voorgaande nachten met een minimumtemperatuur rond 10 graden. Regionaal kunnen mistbanken ontstaan.

Morgen wordt een droge dag. De ochtend start regionaal grijs met mist en lage bewolking, maar geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In de middag wisselen wolken en perioden met zon elkaar af. Er waait een zwakke wind uit richtingen tussen noord en oost. Het wordt 20 graden in Utrecht tot lokaal 23 graden in Limburg. Op de Waddeneilanden en langs de noordkust wordt het 18-19 graden.

Dinsdag kan het ruim 20 graden worden. De dag begint waarschijnlijk op veel plaatsen met wat zon, maar vanuit het zuidwesten neemt al snel de kans op regen- en onweersbuien toe. Zijn deze buien al in de ochtend van de partij dan blijft de temperatuur rond 20 graden steken. 

De rest van de komende week is het licht wisselvallig septemberweer met soms een bui en af en toe zon. Ook kunnen de dagen regionaal droog, maar grijs beginnen met lage wolken en mist. De middagtemperatuur komt uit tussen 19 en 21 graden en ligt daarmee op of net boven de gemiddelde waarde van 19 graden voor half september.