Verdere versoepelingen aangekondigd

17-05-2021 JOURE – Het demissionaire kabinet heeft vandaag een akkoord gegeven op de tweede stap van het heropeningsplan. Dat betekent dat woensdag onder meer sportscholen en dierentuinen weer open mogen. Het beoogde percentage van 20 procent werd afgelopen dagen al behaald en loopt zelfs op naar de 30 procent. De horeca mag ook langer open, van 06:00 uur tot 20:00 uur.

Binnensportlocaties, waaronder sportscholen en zwembaden, mogen weer open. Het is wel verplicht om vooraf te reserveren en een gezondheidscheck te doen. Ook mogen maximaal dertig personen tegelijkertijd in een ruimte zijn. Daarnaast moeten de sporters onderling 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen als ze zich verplaatsen binnen de ruimte. De kleedkamers moeten dicht blijven, behalve in zwembaden.

Buiten sporten in groepsverband mag weer, tot maximaal dertig personen. Wedstrijden zijn zowel met als zonder publiek nog altijd niet toegestaan.

Andere versoepelingen
– Buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen, zoals openluchttheaters, mogen (onder voorwaarden) weer open. Hetzelfde geldt voor openluchtmusea, beeldentuinen en openluchtmonumenten.
– Binnenlocaties voor de beoefening van kunst en cultuur, zoals muziekscholen, mogen weer open. Bibliotheken gaan op 20 mei weer open.
– Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten openen de deuren weer en mogen bijvoorbeeld boten, kano’s en fietsen verhuren.