Vooral in het westen af en toe regen

25-06-2021 LEMMER – In het oosten van het land is vanochtend eerst nog de zon te zien. Van het westen uit raakt het bewolkt en met name in de westelijke helft kan af en toe wat regen vallen. Het wordt 17 tot 23 graden. Ook in het weekend zien we geregeld bewolking en vooral in de middaguren ook pittige buien met kans op onweer. Het wordt wel zomers warm met zondag lokaal 27 graden.

Vanochtend is op veel plaatsen in de oostelijke helft van het land de zon nog te zien. Vanuit het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en vooral in Zuid-Holland en Zeeland kan uit dikkere bewolking een spat regen vallen.

Vanmiddag heeft bewolking op veel plaatsen de overhand. In de westelijke helft valt uit dikkere bewolking af en toe regen, soms kan het ook even stevig regenen. De zuidwestenwind is zwak of matig boven land, aan zee waait het af en toe vrij krachtig. Het wordt 17 of 18 graden in het westen, tijdens regen is het wat kouder. In het oosten en zuidoosten is het met maximaal 23 graden wat warmer.

Vanavond is het bewolkt. In het westen en zuiden valt af en toe regen of miezert het enige tijd. In het midden en oosten kan het tijdens een kortdurende bui even flink regenen. Vannacht wordt het op veel plaatsen droog en nevelig, in Zeeland en Zuid-Holland valt nog voor langere tijd wat regen of motregen. Veel kouder dan 11 tot 14 graden wordt het niet.

Zaterdag begint in het zuidwesten en westen bewolkt en regenachtig, op andere plaatsen is het vrijwel droog met enkele opklaringen. In de loop van de dag ontstaan landinwaarts steeds meer stapelwolken. Terwijl het in het zuidwesten droog begint te worden, ontstaan in de oostelijke en zuidoostelijke provincies lokale buien met kans op onweer en veel regen. Het wordt 21 tot 23 graden in de kustprovincies tot 24 of 25 graden in delen van het oosten en zuidoosten. De wind is zwak en komt uit verschillende richtingen.

Zondag is het eerst droog en vooral in de zuidelijke helft komen ’s ochtends veel sluierwolken en dikkere wolken van buienrestanten voor. In het noorden begint de dag al vrij zonnig. ’s Middags is op de meeste plaatsen de zon te zien, maar verspreid ontstaan ook stapelwolken. Uiteindelijk ontstaan enkele lokale buien met kans op onweer en veel regen in korte tijd. Het wordt wel de warmste dag van het weekend met maxima tussen 23 graden in Noord-Holland tot 26 of 27 graden in delen van Brabant, Gelderland en Limburg. De wind waait zwak tot matig uit het oosten.

Na het weekend blijft het de eerste dagen vrij warm met zomerse temperaturen in vooral het zuiden van het land, in het noorden is het met 20 tot 23 graden aangenaam. Op de warmste plaatsen kan een regen- of onweersbui voorkomen. In de loop van de week wordt het koeler, de kans op buien blijft.