Voorjaarswandeling Uitheiingpolder bij Tacozijl

17-04-2022 LEMMER – De voorjaarswandeling gaat door een beschermd natuurgebied langs oude kleiputten en de IJsselmeerkust met basaltdijk. Op de plasjes en langs de IJsselmeerkust zijn in deze periode niet alleen de weidevogels en vroege voorjaarstrekkers aanwezig, maar zeker ook de groepen ganzen en zwanen voor de kust op het IJsselmeer. Wie weet, laat de blauwborst zich zien en horen. Natuurlijk komt u ook meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van dit gebied.

Algemene informatie
De wandeling vind plaats op zondag 24 april van 10:00 tot 12:00 uur. Aanbeveling om waterdicht schoeisel aan te trekken en een verrekijker mee te nemen. De locatie is Uitheiingpolder Plattedijk 65 te Lemmer. Het gaat hier om de voorjaarswandeling door de Uitheiingpolder bij Tacozijl.

Om 10.00 uur verzamelen de deelnemers zich aan de Plattedijk ter hoogte van de Schuddingsteeg, Lemmer. Gids is Jan Tijsma. De wandeling is in samenwerking met Staatsbosbeheer. Vanwege beperkt aantal deelnemers is aanmelden verplicht via mail: jtijsma@hetnet.nl