Vrij droog, later toenemende koude wind

07-12-2021 LEMMER – Vanochtend is het op een lokaal buitje in het noorden na droog en zijn er perioden met zon. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Vanmiddag draait de wind naar het zuiden tot zuidoosten en neemt toe naar matig, aan zee (vrij) krachtig, 5-6 Bft. Het blijft overal droog, maar de zon krijgt het wat moeilijker doordat vanuit het westen de hoge bewolking steeds meer toeneemt. Het wordt circa 6 graden, maar door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur rond of zelfs iets onder het vriespunt. 

Vanavond volgt vanuit het zuidwesten regen. Later in de avond en in de nacht naar woensdag kan in het oosten en noorden van het land tijdelijk natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur varieert van 1 graad in het oosten en noordoosten tot 4 graden in Zeeland.

Morgen is er veel bewolking en af en toe zon. In het noorden is in de ochtend nog kans op een bui, maar verder verloopt de dag droog. Het wordt circa 6 graden bij een meest matige zuidenwind. 

Donderdag, vrijdag en zaterdag houden we middagtemperaturen tussen 3 en 6 graden. Het is wisselvallig met vooral op vrijdag weer kans op winterse neerslag. In de loop van zaterdag en de nacht naar zondag wint zachte lucht terrein en vanaf zondag is het zachter met maxima rond een graad of 8. Neerslag valt dan alleen nog maar als regen.