Vrony de Jong verkozen tot Trainer van het Jaar 2021

SINT NICOLAASGA – Het is de eerste editie van de verkiezing ‘Trainer van het Jaar’ in gemeente De Fryske Marren. Dinsdagavond kreeg de winnares op de skeelerbaan in Sint Nicolaasga de Trainer van het Jaar bokaal overhandigd. Trainster Vrony de Jong geeft al ruim 13 jaar met veel plezier diverse trainingen bij schaatsclub STD Sint Nicolaasga. Dat plezier en enthousiasme heeft ze overgedragen op haar vaste ploeg, de trimmers. Zij hebben maar liefst 523 stemmen voor haar verzameld wat een eerste plek opleverde. 

Wegens het coronavirus bemoeilijkte het afgelopen jaar het voor sportverenigingen om hun belangrijke rol in de maatschappij te blijven vervullen. Toch blijven de vereniging en ook vooral de coach en trainers zich inzetten voor haar leden. De verkiezing Trainer van het Jaar van gemeente de Fryske Marren geeft trainers het podium dat ze verdienen en belicht dit jaar hun veerkracht.  

De verkiezing ‘Trainer van het Jaar’ is een initiatief van Sportbedrijf de Fryske Marren.  In totaal zijn 20 trainers vanuit de gemeente genomineerd. Er is ruim 1700 keer gestemd.