Vuurwerkoverlast? Meld het!

20-11-2020 LEMMER – De gemeente merkt dat er de laatste tijd veel vuurwerk wordt afgestoken. De afgelopen periode heeft de gemeente hier veel meldingen hierover van inwoners gekregen die hier overlast van ervaren. De gemeente wil er iedereen op wijzen dat het afsteken van vuurwerk verboden is. Aanvullend geldt er dit jaar een (landelijk) vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Steekt u toch vuurwerk af? Dan riskeert u een boete van € 100.

Heeft u iets gezien of gehoord?
De gemeente is alert op vuurwerkoverlast en handhaven hierop. Daarom horen zij het graag als u iets gehoord of gezien heeft.

U kunt een (anonieme) melding doen van vuurwerkoverlast.

Aan de hand van binnengekomen meldingen wordt surveillance uitgevoerd door de politie en/of gemeentelijke boa’s. De gemeente brengt vervolgens in kaart in welke kernen het vuurwerk wordt afgestoken. Het blijft lastig om de exacte locatie – waar men vuurwerk afsteekt – te achterhalen, maar op deze manier proberen zij de pakkans zo groot mogelijk te maken.

Verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk
Het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt voor al het ‘oudejaarsvuurwerk’. Alleen fop- en schertsvuurwerk (categorie F1 vuurwerk) is nog wel toegestaan. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gebruikt.

Carbid schieten valt niet onder het vuurwerkverbod. Hierover volgt binnenkort meer informatie.