Waterkoud, later buien

03-12-2021 LEMMER – Vanochtend trekken een paar winterse buien over het land en is er een mix van zon en wolken. Sluierwolken zorgen er wel voor dat de zon niet voluit kan schijnen. In de loop van de ochtend raakt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen bewolkt. Tegen het middaguur kunnen uit die bewolking wat spetters vallen in het uiterste westen.

In de vroege ochtend kan het in het zuiden en oosten nog vriezen en dat betekent dat je daar je autoruiten moet krabben. Vanwege de regen die donderdag is gevallen kan dat een flinke ijslaag zijn, dus hou er rekening mee dat je even staat te bikken. De temperatuur loopt uiteindelijk op naar 2 tot 5 graden, maar door de matige zuidwestenwind voelt het aan alsof het vriest.

Vanmiddag raakt het overal bewolkt en breidt een gebied met af en toe neerslag zich over het land uit. Daarbij valt op de meeste plaatsen regen, maar in het oosten zitten er ook kletsnatte vlokken tussen de regendruppels. De temperatuur daalt tijdens neerslag naar +1 tot +3 graden en dan voelt het waterkoud aan. Kleed je dus lekker warm aan als je op pad gaat. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind krachtig tot hard.

Vanavond zijn er perioden met regen. De meeste regen valt in het zuiden. In het eerste deel van de avond maakt het oosten nog kans op natte sneeuw, maar geleidelijk gaat de neerslag ook daar helemaal over in regen. Het wordt dan ook nergens wit. Met 1 graad in het oosten tot 4 in het westen blijft het waterkoud.

In de nacht trekt de meeste regen naar Duitsland weg. De minima komen uit op 2 tot 4 graden.

Morgen wordt een grijze dag. De ochtend verloopt op de meeste plaatsen droog, maar in de middag gaat het regenen. De temperatuur loopt dan op naar 5 graden in het oosten tot 7 in het westen. De wind is op de meeste plaatsen zwak tot matig van kracht.

Zondag verloopt kouder dan zaterdag met maxima van 4 à 5 graden. Daarbij valt af en toe neerslag. Hierbij gaat het voornamelijk om regen, maar af en toe kan er ook natte sneeuw vallen. Tijdens intensieve neerslag kan het lokaal wit worden en de kans daarop is het grootst in hoger gelegen gebieden zoals de Veluwe. Het wordt een dag met veel bewolking en slechts af en toe zon.

De dagen daarna blijft het koud en wisselvallig. Dagelijks is kans op wat regen of natte sneeuw en de maxima komen waarschijnlijk rond 4 graden uit. Bewolking overheerst, maar af en toe is de zon ook te zien.