Weinig wind en stapelwolken

22-05-2022 LEMMER – Vandaag schijnt de zon flink door de aanwezige sluierwolken. In de middag verschijnen in het noordoosten ook enkele stapelwolken. Het blijft overal droog en er staat over het algemeen weinig wind. De temperatuur is weer duidelijk hoger met waarden van 19 of 20 graden direct op het strand en 21 tot 23 graden elders. Ten zuiden van de grote rivieren stijgt het kwik naar 24 graden en in Limburg kan het lokaal 25 graden worden. Let wel op de zonkracht, want die is 6 en dat betekent dat de onbeschermde huid met een kwartier kan verbranden.

Morgen trekken van zuidwest naar noordoost enkele buien over het land. Lokaal kan het even flink plenzen en vooral in het zuidoosten is ook onweer mogelijk. Tussen de buien door breekt ook de zon af en toe door. Er staat nog steeds een zwakke veranderlijke wind en het wordt 19 of 20 graden in het westen en 22, lokaal 23 in het oosten en zuidoosten.

Dinsdag schijnt af en toe de zon, maar er trekken ook weer enkele buien over het land. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig en in het Waddengebied nu en dan krachtig, windkracht 6. In de loop van de dag neemt de wind in kracht af. Met die wind wordt koelere lucht aangevoerd, want de temperatuur loopt op naar 16 tot 19 graden. Alleen in het zuidoosten kan het nog nipt 20 graden worden.

Ook woensdag trekken buien over het land, maar op Hemelvaartsdag is het op veruit de meeste plaatsen droog. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt woensdag 17 tot 19 graden, Hemelvaartsdag kan het in het oosten en zuidoosten alweer 20 of 21 graden worden.

Ook de dagen daarna is het (licht) wisselvallig weer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden met van tijd tot tijd een bui. De temperatuur komt uit op waarden tussen 17 en 21 graden.