Wetterskip: lever overgebleven medicijnen in

17-10-0222 LEMMER – Er ontstaan steeds meer zorgen over medicijnresten in het milieu. Ongeveer 11 miljoen mensen in Nederland gebruiken regelmatig medicijnen(externe website). De resten hiervan kunnen na gebruik door de patiënt via het riool in de natuur terechtkomen. Ook spoelen mensen medicijnen soms door de wc of gootsteen. Daarom vragen de geneesmiddelensector en watersector deze Week van Ons Water (17 tot 30 oktober) extra aandacht voor het inleveren van medicijnen met een landelijke inzamelweek.

Overgebleven medicijnen kunnen ingeleverd worden bij de apotheek of de milieustraat. Medicijnresten die ingezameld zijn via de apotheek of milieustraat worden door de afvalverwerker op verantwoorde wijze verwerkt in speciale verbrandingsovens, waarbij reinigingsinstallaties de afvalgassen zuiveren die daarbij vrijkomen.

Meer weten over de activiteiten tijdens de Week van Ons Water? Kijk op www.onswater.nl.(externe website) of kijk op Meer informatie over de inzamelactie medicijnresten.(externe website)