Winnaar Buurtkans: ‘Ontmoetingsplek in de gezamenlijke tuin’

01-12-2021 BALK – ‘Ontmoetingsplek in de gezamenlijke tuin’ is de winnaar van Buurtkans, een initiatief van woningcorporatie Dynhus, Anke Bruin, Wibo de Brouwer van Limor en bewoner Wytze van de Sate Steenbergenstrjitte ontvingen vandaag de cheque uit handen van Aart Rekers en Manja van Meerloo van Dynhus. Zij krijgen een verdubbeling van het bedrag dat ze hebben ingezameld onder bewoners voor het aankleden van de gezamenlijke tuin dat een ontmoetingsplek wordt voor bewoners en begeleiders van Limor.

De initiatiefnemers hadden niet verwacht winnaar te worden van Buurtkans. “Wauw! Wat een verrassing dat we de prijs gewonnen hebben! Dit biedt de bewoners de mogelijkheid om met elkaar een mooie en gezellige plek te creëren waar ze samen kunnen komen”, vertelt Anke Bruin van Limor enthousiast. “Op dit moment is er weinig mogelijkheid om elkaar te ontmoeten of om iets gezamenlijks te organiseren op de Vangnetlocatie. Door er een gezellige plek van te maken kan de verbinding onder de bewoners worden gestimuleerd. En bewoners kunnen hier in meedenken en aan meehelpen. Samen iets ondernemen verbindt ook”.

Tweede en derde prijs Bewoners van De Splitting in Echtenerbrug en Eastwâl uit Balk ontvingen de tweede en derde prijs. Zij krijgen een extra bedrag van € 500,- en € 250,- voor het uitvoeren van hun idee. De winnaars zijn gekozen door een onafhankelijke jury. De juryleden waren mensen van de huurdersverenigingen, maatschappelijk werk en gemeente.

Maar liefst 18 inzendingen Begin september ontvingen alle huurders van Dynhus een waardebon van € 50,-. Zij werden uitgedaagd om hun buurt of wooncomplex nog leuker te maken. De woningcorporatie ontving maar liefst 18 inzendingen van groepen bewoners die graag aan de slag gaan met het vergroten van de leefbaarheid in hun omgeving. Er was een grote diversiteit aan ideeën: diverse picknickbanken voor het verhogen van de onderlinge verbinding, een boekenkast voor het uitwisselen van boeken en het opfleuren van de straat met bloembakken. Ook wilden diverse wooncomplexen hun gezamenlijke ruimte aankleden met zitjes en groen. De initiatiefnemers gaan nu aan de slag met het uitvoeren van hun idee. Huurders kunnen nog ideeën inleveren voor hun buurt tot 31 december 2021.

Waarom Buurtkans?
Dynhus vindt het belangrijk dat huurders niet alleen een fijn huis hebben, maar ook dat ze in een prettige buurt wonen. Daarom geeft de woningcorporatie huurders de kans om zelf ideeën uit te voeren die buurt of het wooncomplex nog leuker maken. Daarmee wil ze zoveel mogelijk buurten en wooncomplexen stimuleren om met initiatieven te komen.