Wisselend bewolkt

23-02-2021 LEMMER – Het is wisselend bewolkt en het blijft vandaag droog. Het wordt op veel plaatsen 15-18 graden, op de Wadden blijft het kwik wat achter. Morgen is het zonnig en wordt het nog een graadje warmer dan vandaag. Donderdag draait de wind naar het westen en is later op de dag kans op een beetje regen. Vanaf vrijdag liggen de maxima rond 10 graden. In het weekend is het droog met wolken en zon. In de nachten is lokaal kans op vorst en op mist.

Vanochtend is het wisselend met regionaal ruimte voor de zon. Er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Tegen het middaguur is het kwik opgelopen naar 11-16 graden.

Vanmiddag wordt het 15 graden in Amsterdam en Leeuwarden tot 18 graden in Eindhoven en Maastricht. Vlak aan zee en op de Wadden blijft het kwik met 11-13 graden wat achter. De zuidwestenwind is meest matig, in de kustgebieden soms vrij krachtig (5 Bft.). Het weerbeeld bestaat vanmiddag uit een mix van wolken en zon, waarbij het aandeel zon vanuit het zuiden geleidelijk toeneemt. Het noordwesten houdt een overwegend bewolkt weerbeeld.

Vanavond zijn er brede opklaringen en in de nacht is het nagenoeg helder met slechts velden sluierbewolking. De wind draait van zuidwest naar zuid en blijft op de meeste plaatsen matig van kracht. De minimumtemperatuur ligt rond 9 graden.

Morgenochtend is het zonnig en de zon warmt de lucht op naar 14-17 graden aan het einde van de ochtend.

Morgenmiddag blijft het op de meeste plaatsen zonnig met in het westen meer hoge bewolking dan in het oosten. Er waait een matige zuidenwind. Op de Wadden is de wind vrij krachtig. De middagtemperatuur komt nog wat hoger uit dan vandaag. Op de Wadden wordt het 12-13 graden, in de Randstad, Friesland en Groningen 15-17 graden en in het zuiden en oosten 18-19 graden. Mogelijk wordt in het zuidoosten lokaal 20 graden gehaald.

Morgenavond zijn er brede opklaringen, maar in de nacht naar donderdag raakt het wat meer bewolkt. Het blijft droog en de minima zijn opnieuw bijzonder hoog voor februari met waarden rond 10 graden.

Donderdag is er veel bewolking en slechts af en toe zon. Later in de middag en avond is kans op een klein beetje regen. Er waait een matige wind uit het zuidwesten tot westen en het wordt 10 graden op de Wadden, 13 graden in Amsterdam en nog 16 graden in Limburg. Hiermee is het kouder dan vandaag en morgen, maar nog altijd flink zachter dan gebruikelijk. Gemiddeld liggen de maxima eind februari op 7-8 graden.

Vrijdagochtend kan in het oosten mogelijk nog wat regen vallen. Verder blijft het op de meeste plaatsen droog en is er een mix van wolken en zon. Er waait een matige westenwind en het wordt 9 graden in de kustprovincies en 10-11 graden in het binnenland. 

Ook in het weekend is het droog met een mix van wolken en zon. De middagtemperatuur ligt rond 10 graden en in de nachten koelt het af tot een graad of 2. Lokaal kan het tot een graadje vorst komen. Ook kan het in de nacht en (vroege) ochtend regionaal mistig zijn.

Na het weekend houdt dit rustige en droge weertype aan. De wind krijgt een voorkeur voor de oosthoek en in de loop van volgende week neemt de kans op vorst in de nachten toe.