Wolken zon en een enkele bui

08-01-2023 LEMMER – Vanochtend is er een mix van wolken, zon en een enkele bui. Er waait een matige tot aan zee krachtige zuidenwind en in de tweede helft van de ochtend stijgt het kwik naar een graad of 9.

Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog en is het prima weer voor een wandeling. De maximumtemperatuur varieert van 9 graden op de Waddeneilanden tot 11 graden in het zuidoosten. De zuidenwind is nog altijd op de meeste plaatsen matig en direct aan zee en op de Wadden krachtig, windkracht 6. Aan het einde van de middag neemt in het westen de bewolking toe.

Vanavond trekt vanuit het westen een regengebied over het land. Hierbij kan het enige tijd flink doorregenen. Achter het regengebied wordt het in de nacht eventjes droog, maar volgen al snel ook weer enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

Morgen minder zacht
Maandag wordt de ‘koudste’ dag van de week met een middagtemperatuur van 8 of 9 graden. Ter vergelijking: maxima rond 6 graden zijn gebruikelijk in de eerste helft van januari. Het weerbeeld bestaat uit wolken, af en toe zon en enkele buien. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, wind uit het zuidwesten tot westen.

Daarna aanhoudend zacht en wisselvallig
Dinsdag start waarschijnlijk droog, maar trekt in de loop van de dag vanuit het zuidwesten een volgend regengebied over het land. Dit gaat gepaard met een stevige zuidenwind en aanvoer van zachtere lucht. Het wordt 10 of 11 graden.

Ook de rest van de komende week blijft het kwik dagelijks uitkomen op 10 of 11 graden. Het weerbeeld daarbij is vaak herfstachtig met regelmatig regen en soms een stevige wind uit het zuidwesten.