Wolkenvelden later meer zon

28-08-2021 LEMMER – Vanochtend bepalen wolkenvelden het weerbeeld en trekken enkele buien van noordoost naar zuidwest over het land. Tussendoor zijn er zonnige momenten. De temperatuur loopt op naar 16-19 graden tegen het middaguur.

Vanmiddag blijft er een mix van wolkenvelden en zonnige momenten. Vooral de zuidoostelijke helft heeft met enkele buien te maken, maar waarschijnlijk blijft het vaker droog dan in de ochtend. Heb je buitenactiviteiten gepland, dan is het dus verstandig om de radar in de gaten te houden. Gelukkig zijn er ook genoeg droge perioden en dan is het heerlijk weer om naar buiten te gaan. In het westen en noordwesten blijft het op de meeste plaatsen droog met iets meer ruimte voor de zon dan in het binnenland. Het wordt circa 19 graden en er waait een zwakke tot matige noordenwind. Aan zee is de wind vrij krachtig.

Vanavond en in de nacht naar zondag wordt het op de meeste plaatsen droog, maar vooral het oosten blijft gevoelig voor enkele buien. De minima komen uit op een graad of 13.

Morgen is het weer vergelijkbaar met zaterdag. Er zijn vrij veel wolkenvelden en af en toe schijnt de zon. Bovendien komt het tot enkele buien, vooral in de oostelijke helft. Het westen houdt het vaker droog met wat meer zonneschijn dan het oosten. De temperatuur stijgt naar 19 graden. De wind is noordelijk en matig van kracht.

Maandag blaast de noordenwind opnieuw enkele buien naar Nederland. Er is een mix van wolkenvelden en zonnige momenten, waarbij het westen de zon vaker te zien krijgt dan het oosten. De temperatuur komt iets hoger uit dan de voorgaande dagen. Het wordt 20-21 graden.

De dagen daarna raken we de meeste buien kwijt en is het prima nazomerweer. Als er een bui valt, dan is dat vooral in de kustregio’s. Zeker in het binnenland schijnt de zon geregeld en met een graad of 21 is het heel aangenaam. Heerlijk buitenweer om naar uit te kijken dus!