Wolkenvelden, later ook zon

02-07-2021 LEMMER – Het is bewolkt en lokaal valt wat lichte (mot)regen. Vanuit het noorden breekt later vandaag steeds vaker de zon door. Het wordt 20 tot 23 graden. Morgen schijnt de zon, later is in het westen en zuidwesten kans op enkele regen- en onweersbuien. Met 22 tot 26 graden is het warm. Zondag komt het ook tot (onweers)buien en is het 21 tot 23 graden. Na het weekend blijft het (licht) wisselvallig met zon, wolken en buien bij vergelijkbare temperaturen.

Het is vanochtend overwegend bewolkt en vooral in het midden en zuiden valt soms wat lichte regen en motregen. Op de Waddeneilanden, maar ook in het oosten en zuidoosten breekt af en toe de zon door. Later op de ochtend breekt op meer plaatsen in het noorden en later ook het westen de zon af en toe door.

Vanmiddag zijn er wolkenvelden, maar op steeds meer plaatsen breekt de zon door. In het oosten en zuiden kan het lang duren voordat de zon doorbreekt en in het oosten is nog kans op wat licht gespetter. Er waait niet meer dan een zwakke tot hooguit matige westenwind. De temperatuur is duidelijk hoger dan de laatste dagen en stijgt naar 20 of 21 graden in het noorden en westen en naar 22 graden in het midden en oosten. In Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant en Limburg kan het 23 graden worden.

Vanavond schijnt nog een tijd de zon, maar vanuit het zuidwesten neemt geleidelijk de hoge bewolking toe. Waaien doet het niet of nauwelijks en het koelt langzaam af. Aan het begin van de avond is het nog 19 tot 22 graden en rond zonsondergang (22:00 uur) is het afgekoeld naar 16 tot 18 graden.

Komende nacht is in het noorden en oosten kans op mist. Elders is er vrij veel hoge bewolking, maar het is overal droog. De zwakke wind draait naar zuidoost en het koelt verder af naar 8 graden in het noordoosten en naar 14 in Zeeland.

Morgenochtend trekt eventuele mist weer snel op en dan schijnt op veel plaatsen de zon flink. Geleidelijk komen vanuit het zuidwesten enkele stapelwolken tot ontwikkeling, maar het blijft nog droog.

Morgenmiddag trekken over het zuidwesten en westen enkele regen- en onweersbuien. Elders lijkt het droog te blijven. Waaien doet het niet of nauwelijks en het is warm. De temperatuur stijgt naar 24 graden in het noorden en westen en naar 26 graden in het oosten en zuidoosten. Direct aan zee en bij de Waddeneilanden is het 22 of 23 graden.

Morgenavond en in de nacht naar zondag trekken enkele regen- en onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land. Lokaal is daarbij veel regen in korte tijd mogelijk. Er waait een zwakke zuidenwind en het koelt af naar 14 tot 16 graden. Lokaal is kans op mist.

Zondag komen in de ochtend nog enkele (onweers-)buien voor in het oosten en noordoosten. Elders schijnt geregeld de zon, maar in de loop van de ochtend stijgt vanuit het zuiden weer de buienkans. In de middag is overal kans op buien en vooral landinwaarts kan het opnieuw onweren. Het waait niet meer dan zwak uit het zuidwesten en het wordt 21 tot 23 graden met de hoogste temperaturen in het oosten.

Maandag overheerst de bewolking en valt af en toe wat regen. Zo nu en dan schijnt ook de zon en het wordt 20 tot lokaal 23 graden. De zuidwestenwind is wat duidelijker aanwezig en is overwegend matig van kracht

Dinsdag zijn er perioden met zon, maar opnieuw zijn enkele buien mogelijk. De zuidwestenwind is mogelijk flink aanwezig met boven land een matige tot vrij krachtige en aan zee een krachtige tot misschien wel harde zuidwestenwind, windkracht 6 tot 7. De temperatuur stijgt naar 20 tot 23 graden.

De rest van de week is het 20 tot 24 graden en dat zijn hele gebruikelijke temperaturen voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld blijft licht wisselvallig met geregeld zon, maar ook dagelijks kans op enkele buien. Toch zullen de droge perioden overheersen en is het voor velen prima zomerweer.