Zomerwandeling door Lemmer met gids

14-08-2021 LEMMER – Kogels in een voorgevel? De dorpsgids kan je laten zien waar je deze kunt vinden. Of misschien doen jullie samen een ‘Slag om Het Dok!’ Ontdek dat het laatste onschuldiger is dan die kogels.

Gelukkig maar, Lemmer is nu een plaats waar iedereen zich prettig kan voelen. Op gezellige terrasjes geniet je volop van drankje en hapje, maar zeker ook van al die langsvarende bootjes of boten.
Wie toch iets beter kijkt, kan overal in het kleine centrum sporen van vroeger herkennen. De gids helpt je graag en loopt samen met je langs koopmanshuizen. De oorsprong van de ‘Vlecke’ Lemmer moet worden gezocht in de handel en scheepvaart. Later ontwikkelde Lemmer zich ook tot bekend vissersdorp. Veel straatnamen verwijzen hier naar.

Over straatnamen gesproken: Waarom was de vuurtoren aan de Vuurtorenweg inderdaad ook even weg? Waarom kent Lemmer een Stationsweg, terwijl er nooit een trein in Lemmer heeft gereden? Er is zoveel te ontdekken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Geef je dan op voor één van de vijf zomerwandelingen met gids door Lemmer. Wacht daarmee niet te lang, want deze zomer houden we het kleinschalig, met een maximum van 8 deelnemers. De start is steeds om 14:00 uur vanaf VVV Lemmer. Opgeven kan door even te bellen met VVV Lemmer of een mail te sturen.

De laatste mogelijkheid is op 21 augustus van 14.00 – 15.30 uur