Zon met kans op een bui

14-04-2021 LEMMER – De zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot buien. Vooral aan zee is het vanmiddag vrij zonnig. Het wordt ongeveer 9 graden. De komende dagen is er een mix van wolken en zon. Het blijft droog en het wordt langzaam minder koud. Morgen wordt het 10 graden, in het weekend stijgt het kwik naar 12 tot 14 graden.

Vanochtend zijn er perioden met zon, maar er zijn ook stapelwolken en verspreid over het land komt het tot enkele (winterse) buien. In de loop van de ochtend neemt vooral landinwaarts de kans op buien toe.

Vanmiddag is er een mix van zon, stapelwolken en vooral landinwaarts enkele buien. Bij buien is in het oosten kans op hagel en ook natte sneeuw is niet helemaal uitgesloten. In de loop van de middag neemt de buiigheid vanuit het westen af. De wind waait uit het noorden en is matig, in het noordwestelijk kustgebied en Waddengebied later af en toe vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar waarden rond 9 graden, maar tijdens buien is het kouder.

Vanavond en vannacht komt het vooral aan zee nog tot een enkele bui. Landinwaarts is het droog met flinke opklaringen en lokaal ontstaat een mistbank. Het koelt af naar -1 tot -3 graden. In de kustgebieden daalt de temperatuur naar waarden tussen 0 en +2 graden.

Morgenochtend schijnt de zon flink. In de loop van de ochtend komen weer stapelwolken tot ontwikkeling en heel lokaal komt het tot een bui.

Morgenmiddag is er een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 10, lokaal 11 graden. In de kustgebieden wordt het maximaal een graad of 9.

Morgenavond is er vrij veel sluierbewolking. In de nacht naar vrijdag klaart het op en is het over het algemeen helder. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. Landinwaarts kan het een graadje vriezen, in de kustgebieden blijft het kwik iets boven nul.

Vrijdag schijnt de zon in de ochtend volop. In de middag krijgt de zon concurrentie van wolkenvelden, maar het blijft droog. De wind waait uit het noordoosten en is overwegend matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 11 of 12 graden. In het Waddengebied, de Kop van Noord-Holland en de westelijke delen van Zeeland blijft de temperatuur met maximaal 9 graden wat achter.

Zaterdag schijnt de zon flink. In de middag is ook bewolking zichtbaar, maar het blijft overal droog. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind. Na een nacht met vooral landinwaarts nog lichte vorst, stijgt de temperatuur overdag naar 11-12 graden in het noorden en westen en naar 13 in het midden, oosten en zuiden. In het zuidoosten kan het lokaal 14 graden worden.

Zondag start de dag met zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe, maar regen wordt niet verwacht. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt in de middag naar 12 tot 14 graden. Het is dan ook prima weer voor een wandeling of fietstocht.

Na het weekend is het rustig lenteweer met geregeld zonneschijn. Dinsdag is kans op een klein beetje regen, maar over het algemeen is het droog. De temperatuur ligt tussen 13 en 16 graden. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar. Ook de nachten worden zachter en de kans op nachtvorst verdwijnt.