Zonnig met plaatselijk mogelijk 20 graden

17-04-2022 LEMMER – Het is vrij zonnig en droog met maxima van 13 tot 18 graden. Morgen is het stralend weer en wordt het met 16 tot 20 graden nog wat warmer. Ook maandag is het vrij zonnig en zacht. De dagen daarna zijn er ook wolkenvelden met kans op een enkele bui. Het wordt dan 13 tot 18 graden.

Vanmiddag is het behoorlijk zonnig met wat sluierbewolking en hooguit een paar stapelwolken. In het noorden van Noord-Holland en op de westelijke Wadden is het aan het begin van de middag nog even bewolkt, maar daarna gaat ook daar de zon schijnen.

Het vrij zonnige weer nodigt uit om buiten te zijn en met een middagtemperatuur van 13 graden helemaal in het noorden tot 18 graden in het zuiden is het ook aangenaam zacht. Daarbij staat een matige oostenwind.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en zijn er heldere perioden. Aan het begin van de avond is het met 10 tot 15 graden best lekker buiten. Later daalt de temperatuur naar 7 tot 11 graden en is het toch wat frisjes. Er volgt een koude nacht met minima van 1 tot 4 graden. In het binnenland kan het heel plaatselijk tot dicht bij het vriespunt dalen en aan de grond komt het regionaal tot vorst.

Morgen begint de dag zonnig en fris. Met het klimmen van de zon wordt het al snel lekker buiten. In de middag is het op en top lenteweer en schijnt de zon uitbundig. Het wordt 16 tot 18 graden in het noorden en zo’n 19 graden in het zuiden. Plaatselijk kan het 20 graden worden. Met zonkracht 4 begint de zon al wat feller te worden en in het zuiden is het bijna zonkracht 5. De wind is matig en zuidoostelijk.

In de avond kunnen we nog even van het zonnige weer genieten. De nacht naar maandag verloopt helder en de temperatuur daalt naar 2 tot 6 graden.

Maandag blijft het droog en zacht met 16 tot plaatselijk 20 graden. We kunnen flink wat zon verwachten, maar ook wat sluierwolken. De zuiden- tot zuidoostenwind is zwak tot matig en daarbij is het ideaal weer voor een lekkere wandeling.

In de late middag en in de avond kan de wind aan de westkust even aanlandig worden en dan is het op het strand veel kouder dan je misschien zou verwachten. Het zeewater is slechts 10 graden en de lucht daarboven is niet veel warmer.

De dagen daarna is er meer bewolking, al zal de zon nog regelmatig schijnen. Af en toe ontstaat er een bui, maar veel regen wordt niet verwacht en een groot deel van de tijd is het droog. De wind komt uit het oosten tot noordoosten en met 13 tot 18 graden is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar.