Zonnig, mogelijk 20 graden

22-03-2022 LEMMER – Vanochtend warmt de zon de lucht weer snel op. Om 10:00 uur is het al 9 tot 12 graden. Er waait een zwakke tot hooguit matige zuidoostenwind.

Vanmiddag blijft het zonnig met verspreid over het land enkele stapelwolken. Het blijft overal droog en het wordt nog een paar graden warmer dan vanmiddag met op veel plaatsen 17 tot 19 graden. In Zuid-Nederland kan het op een aantal plaatsen zelfs 20 graden worden en op de Waddeneilanden wordt het ongeveer 15 graden. Maxima rond 11 graden zijn gebruikelijk eind maart.

De wind is zwak en waait uit richtingen tussen zuid en oost. In de loop van de middag kan aan de kust een wind van zee opsteken. Op de stranden koelt het dan in korte tijd weer af tot een graad of 9.

Vanavond verdwijnen de eventueel aanwezige stapelwolkjes en later in de avond en nacht naar woensdag is het helder. In de nacht koelt het af naar 0 tot 4 graden met de laagste minima in het oosten. Aan de grond komt het op veel plaatsen tot vorst. 

Ook morgen wordt een zonnige lentedag. Waarschijnlijk wordt het net iets minder warm dan morgen met op veel plaatsen 16 tot 18 graden, in het zuiden lokaal 19 graden en op Terschelling 14 graden. De wind is zwak tot hooguit matig en zit in de oosthoek.

De rest van de week, inclusief het komende weekend, blijft het droog en zonnig. De wind waait vaak uit het noordoosten en daardoor doet de temperatuur nog een heel klein stapje omlaag. Op veel plaatsen wordt het 15 tot 17 graden en in het zuiden lokaal mogelijk nog 18 graden. Op de Waddeneilanden en direct aan de noordkust blijft het kwik steken op 12 of 13 graden. In de nachten koelt het af naar 0 tot 5 graden en aan de grond komt het vaak tot lichte vorst.