Activiteiten van ’t Fryske Gea voor in de kerstvakantie

20-12-2020 LEMMER – Nog geen idee wat je deze kerstvakantie wil of kan doen? It fryske gea hebben een aantal tips die zeker van pas komen! Of je nou coronaproof naar buiten wil voor een frisse neus, op zoek bent naar leuke doe-opdrachten voor kinderen of dichtbij huis de vogels wil trakteren. Dit is het overzicht wat jij zoekt!

Trakteer de dieren
Er zijn veel dieren die de winter doorbrengen in onze tuin of een regelmatig bezoekje brengen aan het balkon. Je ziet vast wel eens een vogeltje rusten op de reling. En die sporen in de tuin waren toch echt van een egel! Maar wie heeft er in de winter hulp nodig met voedsel vinden? En wat eten ze eigenlijk? Kijk snel naar de tips, zodat er dit jaar toch wat extra gasten kunnen aanschuiven bij het kerstdiner!

Ga eropuit!
Wandel langs de historische rondelen in het Rysterbosk
Bezoek de coronaproof tentoonstelling over oorlogstijd in het Ketliker Skar
Kies een mooie wandelroute in één van onze natuurgebieden

Natuurlijk (blijven) genieten in coronatijd
Onze bezoekerscentra, kantoren, vergaderlocaties en vogelkijkhutten zijn gesloten, maar de natuurgebieden van It Fryske Gea blijven gewoon open. Ondanks de voorschriften van het RIVM merken we meer drukte dan anders. Houd hiermee rekening. Wij geven alvast een paar handige tips om veilig op pad te gaan.

Doe-opdrachten voor kinderen
Speciaal voor kinderen bieden we leuke doe-opdrachten met een knipoog naar de natuur. Gekoppeld aan het seizoen verzinnen we steeds weer wat anders en nu in coronatijd zorgen we voor extra buitenplezier (dichtbij) huis. Superhandig is ook dat overal een voorbeeld bij staat, zodat je precies weet wat je moet doen.

Ontdek de sterren
Maak een kunstwerk van ijs
Takkententoonstelling maken
Op pad met de avonturenstok
Maak een mannetje tak
Vogelsnacks voor in de tuin
Maak een vleermuis van een lege toiletrol