Regionaal kans op een beetje regen

20-12-2020 LEMMER – Vanochtend is het droog met wolkenvelden en plaatselijk wat zon. In de middag zal op meer plaatsen de zon af en toe schijnen. In het noordwesten van het land kan een enkele bui ontstaan. Het wordt 10-11 graden en er staat een matige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind (vrij) krachtig.

In de avond ontstaan in Noord-Holland enkele buien. Ook in het noorden en westen is een enkele bui niet uitgesloten. In de nacht zijn er minder buien en daalt de temperatuur naar 5-7 graden.

Maandag is in het oosten en noordoosten de zon nog even te zien. In de rest van het land is het bewolkt en in de zuidwestelijke helft gaat het in de loop van de ochtend (licht) regenen. Aan het begin van de middag breidt de regen uit over het hele land. De hoeveelheid regen neemt toe en daardoor is het op veel plaatsen ronduit nat. Het is 8-9 graden en aan het eind van de middag stijgt de temperatuur in het zuiden en westen naar 10-11 graden. Het is onstuimig met een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Aan de kust is de wind krachtig tot hard.

In de avond neemt de neerslag vanuit het zuidwesten geleidelijk af en zijn er ook droge perioden.

Dinsdag en woensdag blijft het in het zuiden zacht met maxima van 10-12 graden. Woensdag kan het in het zuidoosten 13 graden worden. In het noorden liggen de maxima tussen 6 en 9 graden. Er is vrij veel bewolking en daarbij valt regelmatig regen. Vooral dinsdag valt de regen in het noorden mee en kan tijdens droge perioden de zon even doorbreken.

Donderdag draait de wind naar het westen tot noordwesten en is het zachte weer voorbij. Het wordt 7-8 graden. Het is een bewolkte en regenachtige dag.

Tijdens de Kerst daalt de middagtemperatuur naar 5-7 graden en zondag is het 4-6 graden. ’s Nachts daalt de temperatuur naar 1-4 graden en plaatselijk kan het tot vorst komen. Het weerbeeld is wisselvallig met wolkenvelden, buien en droge perioden waarin de zon doorbreekt. Daarbij is kans op een winterse bui met natte sneeuw of wat hagel. Er staat een overwegend matige noordwestenwind en die maakt het tijdens buien waterkoud.