Af en toe (mot)regen, koude noordoostenwind

04-01-2021 LEMMER – Het is overwegend bewolkt en er valt af en toe wat lichte (mot)regen. In de Limburgse heuvels kan ook (natte) sneeuw vallen. Door een stevige noordoostenwind voelt het kouder aan dan de 1-3 graden op de thermometer. De komende dagen blijft het vrij koud en licht winters. Later in de week neemt de kans op nachtvorst toe en overdag is het een paar graden boven nul.

Het is vanochtend grijs en bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen en motregen. In de Limburgse heuvels valt natte sneeuw. In het noorden is het wat vaker droog en in het Waddengebied en in het noordwesten kan de zon heel even doorbreken.

Vanmiddag blijft het bewolkt en vooral in het zuiden valt wat lichte (mot)regen. In de Limburgse heuvels blijft kans op wat natte sneeuw, maar geleidelijk wordt het ook regen. Elders is het meest droog en in het Waddengebied en in het noordwesten kan de zon heel even schijnen.

De temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 2-3 graden, in het zuidoosten wordt het niet warmer dan 1 graad. De wind waait uit het noordoosten en is matig en in de kustgebieden vrij krachtig. In het Waddengebied is de wind krachtig, windkracht 6. Voor het gevoel voelt het aan alsof het enkele graden vriest. Kleed je warm aan als je naar buiten gaat!

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en valt vooral in het noorden en oosten af en toe wat lichte regen en motregen. Soms kan ook een vlok kletsnatte sneeuw vallen. Door de doorstaande wind en de vele wolken koelt het niet of nauwelijks af. Het kwik daalt naar 1-2 graden boven het vriespunt en er waait een matige en in het Waddengebied (vrij) krachtige noordoostenwind.

Morgenochtend is het opnieuw bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. In de wat hogere delen van het land, de Veluwe en de Sallandse heuvelrug, kan ook een vlok natte sneeuw vallen. In het zuiden overheersen de droge perioden.

Morgenmiddag blijft het bewolkt met af en toe wat lichte (mot)regen. In het zuiden is het wat vaker droog. De noordoostenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig. De temperatuur stijgt naar maximaal 2-3 graden en daarmee is het vrij koud voor begin januari.

In de avond en nacht naar woensdag is en blijft het bewolkt. Er valt af en toe wat lichte (mot)regen, maar meestentijds is het droog. De temperatuur daalt naar 1-2 graden boven het vriespunt. Tijdens opklaringen kan het kwik dalen tot iets onder nul en daardoor is kans op gladheid.

Woensdag is het wederom bewolkt. Uit de bewolking valt af en toe wat lichte neerslag en naast regen is vooral landinwaarts ook kans op (natte) sneeuw. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is zwak tot hooguit matig. De temperatuur stijgt naar 1 tot 3 graden met de hoogste waarden in de kustgebieden.

Donderdag start de dag landinwaarts mogelijk met natte sneeuw. Geleidelijk neemt de kans op winterse neerslag af en in de middag valt voornamelijk wat lichte regen. De westen- tot noordwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 2 graden in het oosten en naar 4 in het westen.

Vrijdag is het bewolkt en in de ochtend valt vooral in het zuiden wat lichte regen of natte sneeuw. Geleidelijk wordt het droog en breekt de zon af en toe door. De wind waait zwak tot matig uit het noorden en het wordt in de middag 2 tot 4 graden.

In het weekend zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De kans op neerslag is niet heel groot en het blijft op de meeste plaatsen droog. De nachten worden kouder met op uitgebreide schaal lichte vorst. Ook overdag wordt het een graadje kouder met maxima van 1 tot hooguit 3 graden.