Afsluiten van diverse containers vanwege de jaarwisseling

22-12-2020 LEMMER – Net als voorgaande jaren – en ondanks het algehele vuurwerkverbod – sluiten we gemeentebreed afvalbakken en containers af of ruimen dit op vanwege de jaarwisseling. Omdat dit een omvangrijke klus is, beginnen onze medewerkers van de buitendienst op maandag 21 december 2020 al met het afsluiten van de eerste afval- en hondenpoepcontainers. De ondergrondse containers (voor glaswerk, kleding en karton) worden van 30 december 2020 tot 1 januari 2021 afgesloten.

Sluiten van de ondergrondse containers
Op 30 december 2020 (vanaf 12.00 uur) sluiten wij de ondergrondse containers af. Dit doen wij bij wijze van proef een dag eerder dan voorgaande jaren. Jaarlijks ondervinden we met name aan de ondergrondse containers veel vuurwerkschade en de kosten hiervan lopen erg hoog op. Door het eerder afsluiten van de containers hopen we het aantal schades op oudejaarsdag terug te dringen.

We verzoeken u om uw glaswerk tussen 30 december 2020 en 1 januari 2021 thuis te bewaren en niet naast de gesloten containers te plaatsen. U kunt op 1 januari (vanaf circa 10.00 uur) weer gebruikmaken van de ondergrondse containers. Daarmee voorkomen we met gezamenlijk dat er kapot glaswerk naast de containers en op straat belandt.