Alternatieve zwemtocht ‘11 van Joure’ in Dokkum

06-12-2021 DOKKUM – In september 2020 zwom Benno Tuinstra in samenwerking met Maarten van der Weijden ‘de 11 van Joure’. Elf kilometer zwemmen in het buitenwater om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Vrijdag 10 december vindt de alternatieve versie plaats in Dokkum. In een stromingszwembad zal Benno zich weer inzetten voor de Maarten van der Weijden Foundation, dit keer samen met Michiel Sickler, die ook 11 kilometer zwemmend zal proberen te volbrengen.

De 11 van Joure was heel bijzonder, er is toen ruim €15.000,- opgehaald. Nu komt er een vervolg door in Dokkum ‘De Alternatieve 11 van Joure’ te zwemmen. Eerder dit jaar hebben Benno, Michiel  en Maarten ook samengewerkt tijdens de Zwem4daagse, ‘in Dokkum gaan we ons samen weer zwemmend inzetten voor kankeronderzoek voor de Maarten van der Weijden Foundation.’

Van 10 t/m 13 december staat het stromingsbad bij Hotel de ABDIJ in Dokkum. Het doel is om €35.000 in te zamelen voor onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Maarten zal in 4 dagen zwemmend 200 kilometer afleggen. In het bad ernaast zullen Benno en Michiel ‘De alternatieve 11 van Joure’ zwemmen. 

Maarten is in het weekend van 20 november al begonnen met deze actie. Hij zwom een wereldrecord door 32 uur lang (!) in zijn stromingszwembad te zwemmen om geld in te zamelen voor dit onderzoek.

Wil je een bijdrage leveren aan dit onderzoek? Doneer dan via www.mvdwfoundation.nl/actie/maarten-van-der-weijden-foundation-2  Alle donaties gaan voor 100% naar kankeronderzoek.