AZC Balk wederom geen vergunning

11-09-2021 BALK – Familie De Winter uit Balk kreeg afgelopen week van de rechter wederom gelijk. Ook de zogenaamde verbeterde versie voor het AZC is niet op orde. De plek van het AZC bemoeilijkt de bedrijfsvoering van het veehouders bedrijf. Het AZC staat simpelweg te dicht op het bedrijf van de familie De Winter. De eigenaar van het bedrijf tekende eerder succesvol protest aan bij de rechter waarna zij in het gelijk werden gesteld. De procedure zou opnieuw moeten oordeelde de rechter destijds.

In de nu verbeterde aanvraag blijkt wederom niet dat er een noodzaak zijn voor een AZC die buiten de bebouwde grond werd geplaatst. Zowel het COA als de gemeente konden niet de nodige cijfers overleggen tijdens de rechtszaak. Ook kreeg de gemeente verweten dat er geen onderzoek was gedaan naar alternatieve locaties. De gemeente heeft nu 6 weken gekregen om alsnog met geloofwaardige cijfers te komen en de vergunning aan te passen.

In het geval dat de gemeente wederom niet de vergunning kan onderbouwen bestaat de mogelijkheid dat het AZC op juridische gronden de deuren moet sluiten.