Minimabijdrage aanvragen is nu mogelijk

11-09-2021 LEMMER – Inwoners van 18 jaar of ouder met een laag inkomen en weinig vermogen, kunnen vanaf vrijdag 10 september de minimabijdrage aanvragen. Deze bijdrage bestaat uit een bedrag van € 140,- en een lidmaatschap bij de bibliotheek in Balk, Joure of Lemmer. Alle inwoners die vorig jaar een minimabijdrage hebben gekregen, ontvangen hierover volgende week een brief.

Digitaal aanvragen
Op de website defryskemarren.nl/minima staat een digitaal aanvraagformulier. Voor het aanvragen van de minimabijdrage is een DigiD nodig. De aanvrager hoort binnen 8 weken een of de aanvraag is goedgekeurd. Is de aanvraag voor 1 november 2021 binnen en wordt deze goedgekeurd? Dan ontvangt de aanvrager de bijdrage met terugwerkende kracht vanaf 1 augustus 2021.

Nieuwe regeling
Op 30 juni 2021 heeft de raad een nieuwe regeling vastgesteld. De belangrijkste wijziging is dat de bijdrage bestaat uit een vast bedrag van € 140,- en een jaarabonnement van de bibliotheek. Daarnaast hoeft de aanvrager geen Ik-doe-mee-plan meer in te vullen.  

Wij hebben hiervoor een digitaal aanvraagformulier ontwikkeld. Het maken van dit formulier heeft langer geduurd dan we hadden verwacht. Onze excuses hiervoor.  

Vragen
Heeft u vragen over de minimabijdrage? Dan kunt u contact opnemen met KCC Zorg via telefoonnummer 14 05 14 of via e-mail: info@defryskemarren.nl.