Bewolking met later kans op regen

14-09-2021 LEMMER – Vanochtend vroeg komt regionaal nog wat nevel of mist voor. Gedurende de ochtend lost dit op en we maken de overgang naar zonnig nazomerweer met hooguit wat sluierbewolking. Het blijft droog en er staat een zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur stijgt aan het einde van de ochtend op veel plaatsen al richting 20 tot 22 graden en met het zonnetje erbij is het aangenaam buitenweer.

Vanmiddag is het eerst droog en flink zonnig met enkele wolkensluiers. In de loop van de middag trekken vanuit het zuiden wolkenvelden over en de zon schijnt minder uitbundig. Later op de middag trekken vervolgens enkele stevige buien vanuit België het land binnen. Vooral in het zuidoosten is bij deze buien ook kans op onweer. Voor de buien uit stijgt de temperatuur naar een graad of 20 aan zee tot plaatselijk 25 graden langs de oostgrens van Overijssel, Gelderland en Limburg. Afhankelijk van de timing van de buien kan de maximumtemperatuur net een fractie hoger of lager uitvallen. De wind is eerst zwak tot matig uit een overwegend oostelijke richting. Later draait de wind in het midden en zuiden van het land naar het zuiden tot zuidoosten.

Vanavond vallen verspreid over het land nog enkele buien. Pas later in de avond trekken de buien weg en ze nemen in intensiteit af. Tijdens de nacht naar woensdag wordt het droger en opklaringen en wolkenvelden wisselen af. Het koelt af naar een graad of 15.

Ook morgen vallen verspreid over het land nog enkele buien. Houd de regenradar in de gaten wanneer je op pad gaat. Vooral in de middag en avond is bij buien in het noorden kans op onweer. Niet overal komt het tot een bui en tijdens droge perioden wisselen wolken en zonnige perioden af. Door de buien en bewolking doet de temperatuur en stapje terug en de maxima komen uit op 19 tot 23 graden.

Donderdag neemt de kans op buien verder af en de dag verloopt overwegend droog met steeds meer ruimte voor de zon. In de middag wordt het 18 tot 20 graden en deze waarden zijn heel normaal voor midden september.

De dagen daarna blijven we qua weer in rustig vaarwater. De zon is geregeld te zien en op een enkele bui na is het vaak droog. De maximumtemperatuur komt uit tussen 19 graden aan zee tot 22 graden in het binnenland. In de nachten zijn er opklaringen en kan het nevelig worden. Voorlopig lijkt het rustige weer aan te houden.