Bewolkt, vanmiddag wat regen

19-01-2022 LEMMER – Het is bewolkt en vanmiddag gaat het vanuit het noordwesten van tijd tot tijd regenen. Het wordt 4 tot 7 graden. Morgen is het koud met een gure wind en enkele winterse buien. Er zijn ook droge perioden met zon en het wordt maximaal 3 tot 6 graden. Ook vrijdag zijn er buien en dan is het overwegend bewolkt. In het weekend is het vaak droog met veel bewolking en maxima rond 7 graden.

Vanochtend is het bewolkt en droog. In het zuidoosten en oosten is heel plaatselijk de zon nog even te zien voordat het bewolkt raakt.

Vanmiddag blijft het bewolkt en in het noordwesten kan het een beetje regenen. In de loop van de middag gaat het vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen van tijd tot tijd regenen. Het wordt 4 graden in het zuidoosten tot 7 graden aan de westkust. Er steekt een matige zuidwestenwind op en aan de kust is de wind (vrij) krachtig en west- tot noordwestelijk.

Aan het eind van de middag wordt het in het noordwesten en westen droog en breekt een laagstaande zon nog even door.

Vanavond valt in het zuiden, midden en oosten wat regen. In het westen en noorden is het droog met wolkenvelden en opklaringen. De regen trekt via het zuidoosten weg en later in de avond is het tijdelijk droog. Er zijn dan wolkenvelden en opklaringen. Bij een doorstaande noordwestelijke wind daalt de temperatuur in het binnenland naar een graad of 3.

Later in de avond en vannacht kunnen vanuit het noordwesten enkele buien over het land trekken. Vooral later in de nacht is er kans op een winterse bui met hagel en mogelijk wat natte sneeuw. Er zijn ook flinke droge perioden met opklaringen. De temperatuur daalt in het oosten tot dicht bij het vriespunt en lokaal kan het tijdelijk vriezen. In het westen is het 2 of 3 graden.

Morgen is het in de ochtend koud. Het is 1 tot 4 graden, maar door een matige en in de kustgebieden (vrij) krachtige wind is het voor het gevoel eerder 1 tot 3 graden onder nul. Aan de noordkust is het de wind krachtig tot hard. Het is heel wisselend weer met wolkenvelden, zonnige perioden en verspreid over het land een paar buien. De buien zijn winters van karakter met behalve regen ook wat hagel. Tijdens een enkele bui kan wat kletsnatte sneeuw tussen de regen zitten.

In de middag blijft het wisselvallig met zon, wolken en een paar winterse buien. Door een koude en wat onstuimige noordwestenwind wordt het niet warmer dan 3 graden in het oosten tot 6 graden aan de westkust. Tijdens buien is het nog een paar graden kouder, zeker voor het gevoel.

In de avond en in de nacht naar vrijdag komen enkele (winterse) buien voor. De temperatuur daalt in het binnenland tot dicht bij het vriespunt en vooral in het zuidoosten kan het tot een graadje vorst komen. Door bevriezing van natte wegdelen kan het plaatselijk glad worden. Aan de kust liggen de minima een paar graden boven nul.

Vrijdag blijven we te maken houden met enkele buien en vooral in het binnenland is daarbij kans op hagel. Er is meer bewolking en de zon krijgen we weinig te zien. In de middag stijgt de temperatuur naar 5 tot 7 graden. Er staat een matige westen- tot noordwestenwind en deze voelt iets minder koud aan dan op donderdag.

Zaterdag is het buiige weertype voorbij en blijft het op lokaal een beetje regen na droog. Er zijn veel wolkenvelden en er staat een matige noordwestenwind. De middagtemperatuur ligt tussen 6 en 8 graden.

Zondag is het rustig weer met veel bewolking en op de meeste plaatsen blijft het droog. Bij een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind wordt het op veel plaatsen 7 of 8 graden. ’s Nachts ligt de temperatuur enkele graden boven nul.

De dagen daarna blijft het vrij rustig weer en met een noordwestelijke wind kan de middagtemperatuur een paar graden dalen. Het is vaak droog met wolkenvelden, maar af en toe kan het ook opklaren. Hierdoor het in de nacht tot lokale vorst komen en in de nacht en vroege ochtend is kans op mist.