Bibliotheek Lemmer wil samen met jongeren de perfecte bibliotheek inrichten

07-05-2021 LEMMER – Maandag 17 mei om 15.30 uur kunnen jongeren van 12 tot 16 jaar in de Bibliotheek in Lemmer in gesprek gaan met elkaar en met medewerkers over wat jongeren nu eigenlijk zoeken in de bieb. De Bibliotheek zet een Jongerencrew op om te ontdekken hoe de bibliotheek er uit moet zien en wat je er als jongere moet kunnen doen.

Jongeren lezen steeds minder, ze hebben er weinig plezier in en de leesvaardigheid holt hard achteruit. Binnen Bibliotheken Mar en Fean wordt hard gewerkt aan het leesoffensief om leesplezier onder jongeren te bevorderen. Hierbij staat het ontwerpen van een actieplan centraal. Samen met jongeren. De Bibliotheek gaan niet voor, maar mét jongeren op zoek naar een oplossing.

Jongeren weten zelf vaak prima te verwoorden waar het mis gaat. Wat hebben ze nodig en hoe kan de Bibliotheek ze daarbij helpen? Om dit te ontdekken wordt er een Jongerencrew opgezet.

Op maandag 17 mei om 15.30 uur is er een eerste bijeenkomst in de Bibliotheek in Lemmer. Jongeren die goede ideeën hebben over wat zij zoeken in de bieb kunnen zich aanmelden via een DM op onze Instagrampagina @read.y . De Bibliotheek regelt pizza!