Opmerkelijk gevaarte aangehouden door politie

07-05-2021 LEMMER – Vorige week reed de politie op de A6 ter hoogte van Joure, toen zij in tegengestelde richting een boot zagen rijden. Een boot? Zagen zij dat nou goed? Reden genoeg om een controle uit te voeren. Vlak voor de afslag van Sint Nicolaasga zagen zij het gevaarte op de vluchtstrook stil staan. De bestuurder was druk bezig om de spanbanden goed te bevestigen, zodat hij daarna zijn tocht weer kon vervolgen.

Scherp uitstekende delen, lading niet deugdelijk bevestigd, geen goed zicht door voor- en zijramen en zo kon de politie nog wel even doorgaan… Maar helaas bleef het daar niet bij. Uit de speekseltest bleek dat de bestuurder ook nog eens positief testte op THC. Daarnaast had de politie vraagtekens bij de geldigheid van het rijbewijs.

Door de marechaussee is er een onderzoek ingesteld naar het rijbewijs. Het rijbewijs van de man bleek vervalst te zijn. De bestuurder reed dus zonder geldig rijbewijs. De bestuurder is aangehouden en is door de politie verhoord. Al met al, is deze bestuurder hier letterlijk flink de boot mee ingegaan.

(Foto: Politie Sneek e.o.)