Bibliotheek: Medewerker marketing en communicatie gezocht

12-01-2021 LEMMER – Stichting Bibliotheken Mar en Fean heeft als werkgebied de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân. De stichting heeft 12 bibliotheekvestigingen en daarnaast zijn er 150 schoolbibliotheken. Hun 75 medewerkers zijn intern en extern gericht op samenwerking en willen kwaliteit leveren. De zelfredzaamheid van kwetsbare groepen vergroten en zorgen dat iedereen zich persoonlijk kan ontwikkelen. Daar werkt de bibliotheek aan! Dit doen ze door een breed scala aan activiteiten op literair, cultureel, digitaal en educatief gebied te organiseren. Waar mogelijk in samenwerking met onze partners. Daarnaast werken ze nauw samen met het onderwijs als het gaat om leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid. Bij al deze activiteiten worden ze ondersteund door ruim 130 vrijwilligers.

Wat ga je doen?
Je zet de bibliotheek op de kaart! Als projectleider voer je marketingprojecten uit, waarbij je de planning, coördinatie, communicatie en uitvoering van marketingactiviteiten regelt. Je adviseert het MT over de ontwikkeling van het strategisch marketingplan. Je hebt met veel verschillende doelgroepen te maken, waardoor je werk afwisselend en uitdagend is. Je onderhoudt contacten met landelijke en provinciale marketingspecialisten voor de bibliotheekbranche.

Wat wordt er gevraagd?
Je hebt een relevante, afgeronde HBO opleiding en een visie op (digitale) marketingstrategie. Je bedenkt marketingactiviteiten voor onze diverse doelgroepen en voert deze ook uit. Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, een aanjager en een echte netwerker. Daarnaast ben je ondernemend en kun je goed organiseren en plannen. Vanzelfsprekend beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en gaat het schrijven van teksten je makkelijk af. Je hebt daarin oog voor detail.

Wat wordt er gevraagd?
Een creatieve en zelfstandige functie in een dynamische omgeving. De functie is ingeschaald conform schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken (minimaal € 2.804,- en maximaal € 3593,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid. Het werkrooster wordt in onderling overleg vastgesteld.

Wil je reageren?
Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met Peter de Bruijn, Manager Bedrijfsvoering, tel. 0643224371 (maandag t/m donderdag). Je sollicitatiebrief en cv kun je uploaden via de website www.werkeninfriesland.nl Reageren kan tot en met 27 januari 2022. Tijdens het sollicitatiegesprek vragen we je een korte presentatie te houden, waarin je creatieve talenten naar voren komen. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben
medewerkers van Bibliotheken Mar en Fean voorrang.