Veel wolken, zuiden dichte mist

13-01-2022 LEMMER – Op de meeste plaatsen is het bewolkt en mistig. In Zuid-Nederland is de mist het dichtst. In het noordwestelijk kustgebied en in de Limburgse heuvels schijt de zon. Het wordt 3 tot 8 graden. Komende dagen blijft het rustig weer met kans op mist. Zondag staat er wat meer wind en is kans op een klein beetje regen.

Vanochtend is het grijs door lage bewolking en mist. Vooral in het zuiden van het land is het flink mistig. De temperatuur varieert van 6 graden in het noordwesten tot 0 graden in Zuid-Limburg. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidwesten. Op de Waddeneilanden en elders in het uiterste noordwesten en plaatselijk in de Limburgse heuvels schijnt de zon.

Vanmiddag zijn er grote verschillen in het land. In het noordwesten en noorden zijn er zonnige perioden en wordt het 8, mogelijk lokaal zelfs 9, graden. In de rest van het land is het op de meeste plaatsen grijs met lage bewolking en vooral in het zuiden en oosten mogelijk lokaal hardnekkige mist. In de mist is het kil met slechts 2 tot 4 graden. Mogelijk verloopt de middag in de heuvels van Zuid-Limburg wel zonnig. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig in de noordelijke helft van het land en zwak in Zuid-Nederland.

Vanavond en komende nacht wint de mist terrein en vooral in het midden en zuiden van het land verloopt de nacht mistig. In het noorden zijn er wolken, opklaringen en lokale mistbanken. De minima komen uit tussen 5 graden in Den Helder en 1 graad in Limburg.

Morgenochtend kan de mist vooral in Brabant en Limburg weer hardnekkig zijn. In de rest van het land is het overwegend bewolkt en in het noorden is er mogelijk ook ruimte voor de zon.  

Morgenmiddag verdwijnt de mist ook in het zuiden grotendeels, maar zonnig wordt het niet. Ruimte voor de zon is er wel in de noordelijke helft van het land en de grootste kans op een zonnige middag zijn voor de Waddeneilanden, Friesland en het noorden van Noord-Holland. In deze gebieden wordt het 7 of 8 graden bij een matige westenwind. In het zuidoosten van het land wordt het hooguit een graad of 5 en is de wind zwak. 

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is opnieuw grote kans op mist, vooral in het zuiden, midden en oosten van het land. De minima komen uit tussen 1 en 4 graden. 

Zaterdag wordt een grijze dag, waarop de mist gedurende de dag geleidelijk overgaat in laaghangende bewolking. De zon krijgen we op de meeste plaatsen niet te zien. Het wordt maximaal 7 graden, in gebieden waar het mistig blijft wordt het slechts 4 of 5 graden. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richtingen.

Zondag is er veel bewolking en vooral later op de dag is kans op een beetje regen vanuit het noordwesten. Het wordt 5 tot 8 graden en er waait een matige wind uit het westen tot zuidwesten. 

Volgende week start met een wisselend bewolkt weerbeeld en op maandag een enkele bui. De dagen daarna is de kans weer groot op erg rustig weer met weinig tot geen neerslag, veel wolken en opnieuw grote mistkansen. De temperatuur ligt met maxima van een graad of 6 en minima vaak net boven het vriespunt rond de gebruikelijk waarden voor deze tijd van het jaar.