Blaauwhofhuis team stelt zich aan u voor

25-09-2021 JOURE – Het Blaauwhofhuis van ‘Dageljiks leven’ gaat op 1 oktober aanstaande haar deuren openen. Hoog tijd om kennis te maken met de mensen die er komen te werken. Wij schoven aan voor een gesprek met Claudia Maat-Pel Locatie manager), Natasja Minnema (Kok & Gastvrouw), Thea de Lange (Activiteiten begeleidster) en Coby Soolsma (Gastvrouw).

Natasja Minnema
We beginnen het gesprek met Natasja Minnema. Wij vroegen aan haar wat haar bewoog om te solliciteren op de functie als kok bij ‘dagelijks leven’. ‘Eigenlijk werd ik in eerste instantie benaderd door Claudia, de vestigingsmanager. Die vroeg mij of het mij ook leuk leek om misschien te solliciteren op deze functie. Voor Natasja is de nieuwe functie een behoorlijke omslag als je bedenkt dat ze eerder werkzaam was bij onder andere het Amstel hotel in Amsterdam als zelfstandig en gespecialiseerde kok. Maar juist de combinatie van het werken in de zorg en het koken samen met de bewoners sprak haar enorm aan.

‘Werken met ambachtelijke producten en een mooi menu kunnen presenteren voor en samen met de bewoners. Zorgen dat op die manier iedereen aan bod komt’ aldus Natasja. Verder wil ze zich nog meer ontwikkelen in de voedingsleer en misschien een opleiding als helpende volgen.

Thea de Lange
Samen met haar collega Jelly Bergsma gaat Thea de Lange aan de slag als activiteiten begeleidster. Samen gaan zij activiteiten verzorgen voor de inwoners. Thea geeft aan gelijk al een wens te hebben voor haar bewoners. Ze wil graag een duo fiets aanschaffen zodat ze met de bewoners erop uit kan gaan. Verder kijkt ze voor nu vooral uit naar de bewoners. ‘Iedere bewoner heeft natuurlijk haar eigen behoefte. Wij willen dan ook vooral niet kijken naar de beperkingen maar juist naar de dingen die juist wel kunnen. Wij zijn echt in dienst van de bewoners en het enige wat telt is hen een glimlach op hun gezicht te toveren.

Claudia Maat-Pel
‘Mensen mens’ Claudia zag een vacature voorbij komen waarin ze gelijk heel veel interesse had. Wat er gezocht werd paste precies in haar straatje. Het is een totaal andere insteek dan waar ze eerst werkte. ‘Op de afdeling waar ik werkte werden mensen beperkt in hun vrijheid en in hun bewegen. Hier is er gewoon heel veel vrijheid’. In de functie als locatie manager vindt zij het een mooi idee dat zij haar kennis en ervaring die ze heeft opgedaan in diverse leidinggevende functies, een team kan aansturen waarin zijzelf een deel van uit maakt. ‘Op die manier wil ik een positieve invulling geven aan het Blaauwhofhuis’. Een van die positieve dingen is het betrekken van de familie bij het zorgproces. ‘Korte lijnen onderhouden met de (directe) familie is erg belangrijk’.

Coby Soolsma
Gastvrouw Coby Soolsma wilde graag bij Dagelijks leven komen werken omdat mensen met dementie een interessante en uitdagende doelgroep vindt om mee te werken. Als gastvrouw wil ze mee helpen om de bewoners een vertrouwd, veilig, en gezellige woonomgeving te bieden. Dit zonder beperkingen op te leggen aan de bewoners. ’We weten nog niet wat ons allemaal te wachten staat maar iedereen kijkt erg naar de uitdaging uit! Het nieuwe team heeft al eerder kennis met elkaar kunnen maken en heeft een goed en positief gevoel met elkaar’.

Op 1 oktober is er een open dag van het Blaauwhofhuis. U hoeft zich niet aan te melden, u bent van harte welkom om kennis te maken met het team en een kijkje te komen nemen in het nieuwe onderkomen.