Certificaat Dementie achter de voordeur voor medewerkers Hof en Hiem Thuiszorg

16-12-2020 BALK – Donderdag 10 december hebben de medewerkers van Hof en Hiem Thuiszorg het certificaat ontvangen van de e-learning Dementie achter de voordeur. De certificaten werden uitgereikt door Gerke de Boer, auteur en opleider op het gebied van dementie en ontwikkelaar van de e-learning.

Dementie in thuissituatie
Het aantal ouderen met dementie blijft stijgen. Ook in de thuissituatie komt dementie steeds vaker voor. Om mee te kunnen bewegen met deze ontwikkeling is het belangrijk dat de omgeving hier goed op voorbereid is om ouderen met dementie zo goed mogelijk te ondersteunen. Door het volgen van de e-learning Dementie achter de voordeur zijn de medewerkers van Hof en Hiem Thuiszorg geschoold op het gebied van Sociale Benadering Dementie. Bij de Sociale Benadering Dementie wordt de leefwereld van mensen met dementie als uitgangspunt genomen; wat kan iemand met dementie wel? En hoe kan hij of zij mee blijven doen in de maatschappij?

In samenwerking met mantelzorgers
Bijzonder aan deze e-learning is dat er ook drie modules zijn voor mantelzorgers van de ouderen. Door de gehele omgeving mee te nemen en te voeden met informatie over het ziektebeeld kunnen thuiswonende ouderen met dementie zo goed mogelijk worden ondersteund. Met als doel onderdeel van de maatschappij blijven en een zo fijn mogelijk leven leiden.